14.09.2009

Nemultumirile Patriarhului Daniel la Bacau

In vizita Sa la Catedrala Ortodoxa ''Inaltarea Domnului'' Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel, a avut o nemultumire. Si anume tabla ce va inveli cupolele Catedralei.

Initial culoarea trebuia sa fie aurie/galbena. In momentul de fata s-a achizitionat tabla maronie, de cupru care isi schimba culoarea peste 50 de ani. Cunosc acest fenomen, nu e rau, dar ce zice patriarhul, zice bine, si anume: ''ca nu va mai fi asa frumoasa'' , si nu-i va mai da stralucire si glorie, si va parea ca un mausoleu. Deoarece are hramul ''Inaltarea Domnului'' a dat exemplu Troparul ''Inaltatu-Te-ai intru slava'' adica spre lumina. Sincer ii dau dreptate....dar in acelasi timp ma pune pe ganduri una din profetiile(si fac o mica paranteza ) care spune asa:

„Va veni timpul, spunea cuviosul părinte Lavrentte, când si bisericile închise vor fi restaurate nu numai în exterior, dar vor fi amenajate si în interior. Vor auri cupolele bisericilor si ale clopotnitelor. Iar când vor încheia totul, va veni acel timp când se va înscăuna Antihristul. Rugati-vă ca Domnul să ne dea timp să ne întărim pentru că ne asteaptă vremuri înfricosătoare. Si vedeti cu câtă viclenie se pregăteste totul? Toate bisericile vor fi mai frumoase ca niciodată, dar nu va putea intra nimeni în acele biserici.'' Am incheiat paranteza.

Puteti asculta intreaga discutie in materialul de mai jos.

Un comentariu:

  1. Cam ai dreptate....trebuie sa fim cu ochii in patru :(

    Mie nu-mi place ca acopera catedrala cu marmura maro/crem. Am senzatia ca iesa din tiparul bisericilor ortodoxe.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin