07.09.2009

Banii tai tin copiii in strada

Inima Bacaului se alatura astazi, 7 septembrie, campaniei “SPUNE NU CERSETORIEI. BANII TAI TIN COPIII IN STRADA” si este organizata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau, Episcopia Romanului, Sectia 1 Politie, Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) si Asociatia Betania, care au facut front comun impotriva exploatarii copiilor.

Problema cea mai mare si la care se vrea atrasa atentia, este ca atunci cand dai bani copiilor de pe strada, ii incurajezi intr-o directie gresita, in afara faptului ca nu raman la ei banii, dar daca acel copil va fi o sursa de venit pentru altii, el nu va fi dat niciodata la scoala, neavand sansa sa evolueze social, ajungand pana la urma sa comita talharii sau alte infractiuni.

Campania se axeaza in principal pe copii si este parte a proiectului „Adapostul de zi si de noapte pentru copiii strazii Morcoveata“. Desigur nu sunt exclusi nici alti cersetori. In plina criza fiind, (probabil si la ei, desi stiu sigur ca un cersetor castiga in medie 3000 Ron pe luna) copiii sunt folositi mai des, deoarece sensibilizeaza mai mult trecatorii. Dar nici cei mari nu se lasa mai prejos.



Iata cate poze adunte din Bacau, cu diversi cersetori, din diferite zone ale orasului. Copii nu pun pt. ca nu prea e voie...


Orizont (o gasiti si stazi)

Zona BCR

Biserica Precista

Zona Piata Mare


Intersectie Liceul economic


In acelasi timp recomand cu drag filmul ''Filantropica'' (un film romanesc de exceptie pt. a vedea cateva chestii despre cersetorie)


Iata un mic exemplu din film:

3 comentarii:

  1. usor de zis

    dar ce face statul penttru ei?

    asistenta sociala e la pamant.

    restul.. gargara...

    RăspundețiȘtergere
  2. cu siguranta multi stiu ca bani nostrii tin copii in strada dar e vina noastra ca statul nu face altceva decat se cearta pt putere si bani si cum au cerut legalizarea drogurilor si a prostitutiei mai bine ar care si legalizarea cersitului cum e in franta si asa am scapa si de infractori si multi tineri nu ar mai ajunge dupa gratii de foame si nu ar mai fi maltratati de justitia romana si poate asa am fii madrii k suntem romani si nu am mai fii huiduiti in orice colt al lumi unde mergem si asa va fi si romania membra ue cu adevarat

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt si ei tot oameni insa cum mai tot romanul e sarac e greu sa ajuti pe toti mai ales ca multi dintre ei sunt din ce in ce mai tineri.probabil daca statul iar ajuta cu un loc de munca si educatie nu ar mai sta pe la colturi sa cersesca.insa in romania nusi gasesc de munca cei cu facultate dar sa avem pretentii la cei fara scoala si fara educatie.dar toate acestea sunt mult mai mici pe langa necazurile care le are romania.mai bine sa ceara decat sa dea in cap la o batrana sau un batran iar statul sa ajute tineretul oferindule tinerilor un loc de munca.deoarece un tanar cand cauta de munca i se cere experienta cea pe care nu i se ofera sansa sa o dobandeasca neavand unde lucra.asa ca nu asta e cea mai mare problema a bacaului sau a romaniei.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin