05.08.2010

Centrul de Afaceri şi Expoziţii Bacău - UPDATE

-stadiul lucrarilor IULIE 2010


MACHETA


-stadiul lucrarilor IUNIE 2009






Centrul de Afaceri şi Expoziţii Bacău se situează în partea de vest a mun. Bacău, pe terenul situat la intersecţia DN 11 cu str. Arcadie Şeptilici şi Gen. Ştefan Guşă şi îşi propune să dinamizeze mediul de afaceri din municipiul şi judeţul Bacău prin construirea unei infrastructuri de afaceri complexe şi moderne cu funcţiuni multiple care să rezolve problema locaţiei pentru antreprenorii care doresc să pornească o afacere nouă, dar care nu îşi permit un sediu, constituindu-se şi ca un instrument integrat de asistenţă pentru IMM-uri în procesul de dezvoltare.
Centrul de Afaceri şi Expoziţii va fi compus, conform proiectului aprobat, dintr-un incubator de afaceri pentru întreprinzători, centrul de afaceri şi marketing şi 2 pavilioane pentru expoziţii. Incubatorul de afaceri, cu o suprafaţă de peste 2700 mp, va fi organizat în 24 de module, un centru de asistenţă cu camere de consiliere, camere de şedinţe şi un centru documentar, iar centrul de afaceri şi marketing, în suprafaţă de 3437 mp, va cuprinde birouri de lucru pentru activităţile angajaţilor permanenţi, birouri de consultanţă pentru IMM-uri, o sală de conferinţe cu o capacitate de 700 de locuri, săli de întâlniri cu clienţii, birouri de relaţii cu publicul etc. Suprafaţa de expoziţii, aprox. 6000 mp, va fi organizată în două module care vor putea funcţiona independent sau împreună, în funcţie de solicitări.






Întîlnirile lunare între reprezentanţii primăriei şi cei ai constructorului au evidenţiat faptul că lucrările la Centrul de Afaceri şi Expoziţii sunt în grafic şi că nu există întîrzieri conform contractului. Astfel, turnarea blocurilor de fundare la cele două module de la sala de expoziţii a fost executată integral, iar lucrările exterioare de pregătire a terenului au fost executate integral pentru incubatorul de afaceri. Valoarea contractului este de 13.256.264 Euro, partea de cofinanţare ce revine CL Bacău fiind de aprox. 6.590.000 Euro, iar valoarea TVA aferentă întregului contract va fi acoperită de la bugetul de stat, conform Ordinului MFP nr. 454/2007. Prin realizarea acestui proiect va fi rezolvată problema asigurării unor facilităţi corespunzătoare pentru organizarea de târguri, expoziţii, conferinţe, dat fiind faptul că Bacăul nu dispune de locaţii corespunzătoare pentru acest tip de activităţi. Acest proiect este completat de construcţia pasajului subteran de la Ştefan Guşă pentru care a fost obţinută finanţare din fonduri europene.
Prin cele două proiecte complementare, în valoare totală de aproximativ 21 milioane de euro, Primăria Municipiului Bacău urmăreşte să asigure atât accesul către Centrul de Afaceri din centrul oraşului cât şi creşterea atractivităţii investiţiilor în partea de vest a Bacăului ce vor conduce la dezvoltarea rapidă a zonei.Acestea au fost declarate de Ionuţ Tomescu purtător de cuvântal primarie Bacau. Constructorul, selectat prin licitaţie deschisă organizată de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, este Asociaţia formată din SC Rombet SA, SC Conimpuls SA, SC Alconep SRL şi UTI Internaţional SRL, durata contractului de lucrări care au început în luna august 2008 fiind de 20 de luni.





- vara anului 2008 (PREGATIREA LUCRARILOR)

2 comentarii:

  1. ma bucur ca a iesit ceva frumos !!! usor usor se modernizeaza orasul nostru !! in curand sunt sigur ca se vor ridica si blocuri in zona !!

    RăspundețiȘtergere
  2. stie cineva daca se fac angajari aici? scrieti va rog daca stie cineva unde se depun cv-uri. Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin