14.12.2021

Savuros și caritabil. Arome cu gust de stea Michelin, în Bacău.

Pe 𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐮 𝐏𝐚𝐬𝐜𝐚𝐫𝐢𝐮 l-am cunoscut În urmă cu 7 ani, la deschiderea restaurantului din Bacău unde, aducea cu el experiența bucătăriei italiene.
 
Între timp, restaurantul Gran Gourmet a crescut fabulos, și este căutat de gurmanzii gusturilor fine. 


Mereu pus pe inovare și perfecționare, Chef Petru organizează un eveniment inedit pentru meleagurile noastre. Aduce din însorita Italie, din inima Romei, un chef cu stea Michelin. 


Preț de câteva zile, în echipa sa a intrat 𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐚 𝐅𝐮𝐬𝐜𝐨. Un personaj apreciat la nivel mondial, pe care l-am cunoscut și m-a fascinat. Nu doar ca i-am vazut în telefon, fotografii personale, alături de personaje din Harry Potter, artiști precum Monica Belluci și sute de vedete internaționale, Andrea este o persoana caldă și inspiratională.

Pe 𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐚 𝐅𝐮𝐬𝐜𝐨 și pe 𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐮 𝐏𝐚𝐬𝐜𝐚𝐫𝐢𝐮 i-am surprins încă de la începutul săptămânii, cum organizau ineditul eveniment.


Au creat împreună un meniu complet și rafinat, cu arome de Stele Michelin, pe care, sunteți invitați să îl savurați în decursul a 2 zile: 𝟏𝟖 și 𝟏𝟗 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la Gran Gourmet Ristorante. 


Un procent de 10% din încasările evenimentului se vor duce către un centru de copii. (voi reveni cu detalii) 

Accesul se va face doar pe baza rezervărilor la numărul de telefon: 0748571044. Vezi event pe Facebook


Ce a fost foarte important v-am transmis, dar dacă vă pasionează subiectul sau, încă vă gândiți să veniți la un eveniment unic în Bacău, mai putem povesti. 

În spatele platourilor cu aspect de opere de artă și gust spațial, stă o muncă imensă. O armată de oameni lucrează de la aprovizionat, spălat, aranjat, gătit, pregătit, și asa mai departe. 


Zona de mancare "fine dining" este una relativ mica pe piata de restaurante din Romania, aici fiind si o problema de cerere si oferta.


Românii care își doresc o experiență cu stele Michelin trebuie să străbată mii de kilometri. Dintre statele vecine Romaniei, in Ungaria exista restaurante cu stele Michelin. 
Primul bucătar român cu stea MICHELIN, a deschis abia anul acesta un restaurant, la Cluj-Napoca.


Așadar, profitați de ocazie! Sâmbăta, 𝟏𝟖 și  Duminică, 𝟏𝟗 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la Gran Gourmet Ristorante din Bacău. 


Andrea Fusco -Chef 

 Andrea Fusco s-a născut la Roma în urmă cu câteva decenii și din 1998 este bucătarul proprietar al restaurantului „Giuda Ballerino!”, un punct de referință al vieții gastronomice din capitala Italiei. 

Recunoașteți personajul din Harry Potter? 

Încă din 2005, Ghizii Gourmet Italieni (Espresso, Gambero Rosso, Touring, Veronelli etc.) i-au acordat premii importante iar în 2010 bucătarul a primit 1 stea Michelin. În 2015, Andrea și-a mutat restaurantul pe una dintre cele mai frumoase terase din Roma, Restaurantul pe acoperiș al Hotelului Bernini Bristol, pe Piazza Barberini, aparținând lanțului „Sina Hotel”. 


 În plus, se caracterizează prin colaborări extraordinare cu școli de înaltă pregătire culinară, companii internaționale și corporații. De fapt, Andrea a predat la New York (pentru The Italian Culinary Center of Broadway) și pentru cele mai importante școli de formare italiene (cum ar fi Alma of Colorno și Gambero Rosso). 

A participat la programe de televiziune. A fost emoționat să gătească pentru oameni importanți. A participat la evenimente pentru mari case de modă precum Gucci, alături de Frida Gianni, Valentino, Bulgari, Bally, Chanel, creând legături mereu mai strânse între mâncare și creativitate. 


 Este consultant de catering pentru două lanțuri hoteliere internaționale, Ikos Village și Costa Navarino, cu restaurante care îi poartă numele și filozofia sa de gătit. Filosofia gătirii sale este de a crea un fel de mâncare care se joacă cu tradițiile din teritoriu, reconsiderându-le, ușurându-le în elemente, căutând ingredientele potrivite și cele mai potrivite tehnici de gătit. 

 

Scopul care trebuie atins, așa cum repetă Andrea întotdeauna, este de a aduce clientul într-o lume a simplității. Aici simțurile sunt trezite printr-un drum jucăuș care duce la uimire: o explozie de aromă neașteptată, un sentiment de mirare și jocul poate începe... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin