13.08.2019

Voluntarii Crucii Roșii Române s-au pregătit pentru situații de urgență


În perioada 06 august–12 august 2019, la Comănești-Galion, s-a desfășurat Tabăra internațională de pregătire și intervenție în caz de dezastre”, ediția 2019, organizată de Filiala Bacău și subfiliala Comănești, cu sprijinul Sediului Central al Crucii Roșii Române.
Pe parcursul desfășurării taberei, 80 de voluntari proveniți din 15 filiale și subfiliale ale Crucii Roșii Române au fost pregătiți în domeniul managementului situațiilor de urgență, intervenție, logistică, triaj, primul ajutor, organizarea taberelor de sinistrați, dar și comunicare și IT pe timp de criză. Tabăra de anul acesta s-a bucurat și de prezența unei delegații de voluntari ai Crucii Roșii Italiene, Comitatul Moncalieri.
Partenerii de la ISU Bacău au realizat o serie de demonstrații practice cu echipamentul de care dispun, oferind multe informații utile participanților. În plus, voluntarii au fost puși în fața provocării de a-și pregăti singuri masa, de a face față unei alunecări de teren, iar cu sprijinul Cercetașilor României au învățat cum să se descurce când nu au apă potabilă, adăpost, hrană și semnal.
Reprezentanții SALVAMONT VATRA DORNEI i-au învățat pe voluntarii prezenți în tabără cum se acordă primul ajutor pe traseele montane, lucrând în echipă pentru salvarea a două ,,victime" dintr-o alunecare de teren.
Mulțumim tuturor celor implicați, în special Primăriei orașului Comănești și Primarului Viorel Miron, Președintelui Subfilialei Comănești de Cruce Roșie, Narcis Jitaru, CAR Prietenia, CAR Progresul-CFR, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene” al Județului Bacău – Detașamentul pompieri Moinești.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin