29.10.2018

Opera in Concert DON PASQUALE la Ateneul din Bacau

Asociaţia Home of Strings continuă proiectul ,,Opera în recital'', pe data de 1 noiembrie, 2018, ora 18.30, în colaborare cu orchestra Filarmonicii ,,Mihail Jora'' Bacău, împreună cu Ansamblul coral al Filarmonicii ,,Moldova'' Iaşi, la pupitrul dirijoral Juan Cantarell, în versiune concertantă, opera Don Pasquale de G.Donizetti. Prima reprezentaţie a avut loc, miercuri, 10 octombrie, ora 19, la Ateneul Român, sala mică.

Distributia artistică este următoarea:

Don Pasquale-Iustinian Zetea
Doctor Malatesta-Fang Shuang
Ernesto-Mihai Urzicana
Norina-Maria Ungheanu
Notar-Sergiu Neamţu

Don Pasquale (un burlac de 70 de ani care trăiește în Roma) a dorit o căsătorie între nepotul său
orfan, Ernesto, și o femeie bogată. Ernesto este îndrăgostit de Norina, o văduvă frumoasă, dar săracă, și refuză să se supună cerințelor unchiului său. Ca pedeapsă pentru neascultarea lui Ernesto, Don Pasquale a decis să îl dezmoștenească pe Ernesto și să-şi caute o tânără mireasă . În acest scop, îi cere ajutor prietenului său, doctorul Malatesta. Doctorul o va prezenta pe Norina ca fiind Sofronia, sora lui crescută la mânăstire. Pasquale, încântat de cuminţenia şi virtutea tinerei, se însoară cu ea.

Spectacolul este un eveniment închinat belcanto-ului italian. Asociaţia Home of Strings doreşte să aducă ,,Măriei Sale, Publicul’’, titluri de opere interpretate integral acompaniate de pian sau orchestră. Transmiterea cunoştinţelor publicului şi a dobândirii experienţei scenice este crucială pentru generaţiile tinere , fie că vorbim de balet, dramă sau muzică.

Aşadar, joi seara, 1 noiembrie, începând cu ora 18,30, la Filarmonica ,,Mihail Jora'' din Bacău.

Mulţumim Filarmonicii ,,Mihail Jora'' pentru colaborare şi incredere.


Mulţumiri sponsorilor asociaţiei Home of Strings, DEDEMAN, SIF MOLDOVA, HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, NEUROAXIS, PARC DE DISTRCŢII AVENTURA MĂGURA.

Biletele se pot procura de la casa de bilete Ateneu. Preţ 30 de lei
Elevi, studenţi, pensionari au reducere 50%.
Tefefon 0234 546 030

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin