23.07.2016

Deţinutele din Penitenciarul Bacău vor dărui pijamale copiilor din centrele de plasament

Deţinutele din Penitenciarul Bacău vor confecţiona, în perioada 15 iulie – 25 august 2016, pijamale care vor fi dăruite copiilor din centrele de plasament din Bacău.

Acest lucru este posibil datorită parteneriatului Penitenciarului Bacău cu Serviciul Umanitar pentru Penitenciare – Filiala Moldova, parteneriat care are ca şi obiectiv principal derularea unui curs de calificare în meseria de croitor – confecţioner îmbrăcăminte după comandă, în perioada 20 aprilie – 30 august 2016.

Prin dobândirea acestei calificări în meseria de croitor, deţinutele femei vor avea o şansă în plus să se
reintegreze pe piaţa muncii şi în societate.

În ultima perioadă, în Penitenciarul Bacău au mai fost organizate cursuri de calificare în meseriile de lucrător construcţii, deţinuţii exprimîndu-şi dorinţa de a mai participa şi alte iniţiative de acest gen.

De-a lungul anilor foarte multe persoane private de libertate au făcut cunoştinţă şi cu tainele meseriei de tâmplar şi frizer, practica fiind efectuată în atelierele proprii de producţie.

În cadrul programelor şi activităţilor socio-educative organizate de Serviciul Educaţie al Penitenciarului Bacău, se acordă o importanţă deosebită formării şi perfecţionării profesionale a deţinuţilor cât şi achiziţionării de către aceştia a unor atitudini prosociale absolut necesare reintegrării lor în familie şi societate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin