11.06.2014

Conducerea PMP Bacau si-a dat demisia

 Mihai Platon (foto 1)impreuna cu Marian Preda si-au dat demisia din fruntea filialei locale a Partidului Miscarea Populara. In demisiile de mai jos explica motivele:

 Demisie ,

Subsemnatul Mihai Platon în calitate de Coordonator al Fundaţiei Mişcarea Populară Bacău demisionez din această funcţie . Această demisie este transmisă în solidar cu Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară D-l Profesor Marian Preda . Plec din fruntea Fundației la nivelul judeţului Bacău cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România . Mulţumesc colegilor care au crezut în principiile Fundaţiei , dar din pacate acestea nu se doresc aplicabile in Partid . Am încercat să facem un Partid ALTFEL dar din păcate nu am reuşit . Nu voi abandona lupta şi voi continua în Partid şi în societatea civilă , pentru a duce mai departe ideile şi principiile care mă animă .

10.06.2014
Mihai Platon


 Demisie

Începând cu data de 10.06.2014, demisionez, din motive personale, din funcția de Președinte al Fundației Mișcarea Populară.

Mă retrag din fruntea Fundației cu satisfacția că în cele paisprezece luni în care am condus-o, alături de membrii fondatori, de echipa tehnică, de coordonatorii județeni, de voluntari, de cei peste nouă mii de membri și cu sprijinul celui care a generat proiectul, dl. Președinte Traian Băsescu, am făcut din Fundația Mișcarea Populară o instituție cunoscută și respectată, un vector important al promovării valorilor, principiilor și soluțiilor de centru-dreapta în spatiul public din România. Le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat, pentru contribuția comună la acest proiect.

Îmi amintesc cu bucurie de cele peste două sute de întâlniri organizate în toată țara, de dezbaterile publice pe teme esențiale pentru România, de mesele rotunde închise presei organizate de Fundație, în care cei mai buni specialiști au formulat propuneri de politici publice, soluții la problemele societății; îmi amintesc de marșurile și mitingurile organizate în stradă pentru a apăra justiția și statul de drept, pentru a protesta împortiva măsurilor aberante ale Guvernului. Am revăzut discursurile mele publice, documentele importante lansate de Fundație sau de mine în numele ei, Manifestul, criteriile de selecție promovate de Fundație, Strategia Fundației, comunicatele publice; toate au fost scrise sau rostite sincer, cu bună-credință și, din punctul meu de vedere, toate rămân valabile.

Personal, așa cum am făcut înainte de a intra în acest proiect și pe parcursul lui, voi continua să promovez în societatea civilă principiile, valorile și soluțiile de centru-dreapta, meritul, munca, libertatea, adevărul, echitatea, interesul national, valorile euro-atlantice. Universitatea din București, în care lucrez de douăzeci de ani, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială pe care o conduc, sunt cel mai potrivit și sigur loc pentru a o face; prin cărțile și articolele pe care le amânasem o vreme, prin studenții, masteranzii și doctoranzii mei, prin proiectele și rapoartele de cercetare care să fundamenteze politici publice, voi continua să contribui la modernizarea și democratizarea societății românești.
Prin activitatea din ultimul an am fost în preajma mediului politic, l-am privit cu ochi de sociolog de aproape dar fără să deschid ușa și să fac pasul în partea ”cealaltă”, peste gardul politicii. Plec din fruntea Fundației cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România, că ea va trebui să vină din exterior. Nu mă retrag, însă, într-un turn de fildeș, revin în turnul de veghe al mediului academic, al societății civile. Sunt convins că de acolo va veni, până la urmă, schimbarea în bine a României.

10.06.2014 Marian Preda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin