22.03.2010

“Informația înseamnă putere! Fii puternic!

Politicienii faţă-n faţă cu liceenii din Bacău

În perioada 3 – 26 martie s-a desfăşurat în judeţul Bacău prima etapă a programului de traininguri “Informația înseamnă putere! Fii puternic! (Educație pentru democrație pentru elevii de liceu)” implementat de Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel din România. Astfel tinerilor liceeni din C.N. Vasile Alecsandri, C.N. Ferdinand I, C.N. Gheorghe Vrănceanu și C.N. Dimitrie Cantemir din Oneşti li s-au prezentat diferite aspecte importante cu privire la cum funcţionează administraţia publică locală, rolul și relațiile interinstituționale dintre Parlament, Președintele României şi Guvern, dar şi cum se legiferează în România, precum şi care este traseul legislativ al unei iniţiative.
Lavinia Iftene din C.N. Gheorghe Vrănceanu avea să declare imediat după

întâlnirea de săptămâna trecută faptul că: “Trainingul a fost un real succes, un proiect bine pus la punct. Inventivitatea şi libertatea cu care au fost abordate temele s-au dovedit esenţiale pentru captarea atenţiei elevilor, în special jocurile de rol au avut un real impact, ajutându-ne să înţelegem pe deplin situaţiile reale din sistemul public.”

Săptămâna aceasta tinerii liceeni vor avea posibilitatea de a se întâlni în acelaşi format informal cu care s-au obişnuit până acum chiar cu aleşi locali sau parlamentari. Astfel la întâlnirile din cursul acestei săptămâni vor urma să participe reprezentanţi ai tuturor partidelor politice parlamentare din Bacău.
Miercuri 24 martie, de la ora 14.00, trainerii Institutului Qvorum însoţiţi de aleşii locali vor fi prezenţi la C.N. Ferdinand I, pentru ca joi de la ora 12.30 întâlnirea să aibă loc în acelaşi format în C.N. Gheorghe Vrănceanu, iar de la ora 14.00 în C.N. Vasile Alecsandri. Vineri 26 martie de la ora 12.00, tinerii liceeni din C.N. Dimitrie Cantemir din Onești se vor întâlni şi ei cu aleşii locali şi parlamentarii de Bacău care vor răspunde invitaţiei Institutului Qvorum.

“Scopul acestui proiect este pe de o parte de a le comunica tinerilor liceeni cum funcţionează instituţiile publice din România, dar pe de altă parte şi de a facilita dialogul dintre tinerii liceeni şi aleşii, fie ei consilieri locali, fie parlamentari”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Institutului Qvorum.

Mai multe detalii pot fi accesate şi din website-ul dedicat acestui proiect www.euparticip.ro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin