05.10.2009

Zilele Bacaului -Lucruri nestiute

S-au iscat foarte multe comentarii pe tema programului Zilelor Bacaului, ba că nu ne place, ba că e sarac, ba că sunt doar 2 formatii pe seara....si tot asa... dar foarte putin stiu, care a fost intreg programul festivalului. Nu toata lumea a venit in fiecare zi, sau la pranz. Majoritatea au venit seara la trupele trecute in afis. Eu asta nu am inteles. De ce nu a fost trecut undeva tot programul? Eu am prin cateva momente, intamplator, pe la pranz. Nu sunt cel mai infocat fan al folclorului, dar am vazut un grup de persoane nevazatoare, care au cantat extraordinar. Nu ii priveam ca pe un spectacol, ci ca o lectie de viata.

Alt exemplu a fost in ultima după-amiaza a '' Zilelor Bacaului 2009 '' un moment, care pe mine m-a impresionat.
Ansamblul Midrechov din orasul Petach Tikva, Israel, oras care este infrătit cu Bacaul. Mai exact un grup de oameni in jurul varstei de 50 de ani, au dansat si cantat aproape o ora, intr-un mod inedit si spectaculos, gen ''filmele musical'' .
Si-au schimbat costumatiile de nenumărate ori si au avut coregrafii pe multe melodii internationale, foarte cunoscute, dar cantate in limba lor.
Mi s-a parut un moment artistic foarte frumos. Imi pare rau că filmuletele nu reflecta exact atmosfera din fata scenei.....dar daca le vizionati pana la capat, poate intelegeti ce vreau sa spun. Deci daca lumea nu este informata, si nu stie cine vine, cine canta?, sa nu ne mai miram ca lumea comenteaza negativ.

Iata cateva secvente cu Ansamblul Midrechov din orasul Petach Tikva, Israel



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin