21.02.2021

Proiecte internaționale și instrumente educaționale în educația locală, la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”

 Începând cu luna noiembrie 2020, Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” este partener în proiectul #ErasmusPlus KA201 Project D-MANeD – Dance-Music-Arts-NLP-Elearning for Educators.

 Proiectul este finanțat de către Agenția Națională Erasmus+ din Olanda. Proiectul durează 34 de luni și are ca parteneri: (1) SkillsUp Training & Research Services-Olanda, (2) Friends of Romanian Children RO, (3) Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” RO, (4) Roes Cooperativa -Grecia, (5) Ekpedeftiria Vassiliadi-Grecia, (6) Center for Social Innovation-Cipru, (7) Grammar School-Cipru, (8) Friedenauer Schule-Germania.



Scopul proiectului D-MANeD este de a susține transferul de cunoaștere între organizații active în mai multe domenii: educație profesională, educație școlară, și lucrul cu tinerii. Ca urmare a acestui transfer profesorii și lucrătorii de tineret au acces la metodologii non formale, interactive, care vin către liceeni și tineri pentru dezvoltarea lor educațională, profesională și personală. Astfel partenerii merg spre atingerea unuia dintre obiectivele de dezvoltare durabilă  (SDG 4) - Educația de Calitate. 



Dintre obiectivele concrete ale  proiectului menționăm: abordarea pedagogică D-MANED în formarea și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, desfășurarea a 4 cursuri de fomare; sonndajul D-MANED pentru identificarea nevoilor profesorilor, precum și a intereselor lor, a motivației de a-și însuși noi metode predare, abordări în educația nonformală și experiențială; elaborarea Manualul interactiv D-MANED, întocmirea de studii și rapoarte statistice despre educația și formarea online a profesorilor;  existența platformei D-MANED de cursuri pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice,  redactarea rapoartelor de evaluare, de newslettere sau buletine informative D-MANED, crearea de tutoriale înregistrate D-MANED. 

Rezultatele indirecte ale proiectului se vor concretiza în cunoștințele și experiența dobândite de participanți, cursanți sau personalul implicat, în formarea de abilități sau dezvoltarea de competențe, în creșterea gradului de conștientizare culturală; cel mai important obiectiv desprins din analiza misiunii, viziunii și valorilor proiectului este îmbunătățirea competențelor lingvistice. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin