08.05.2017

Un vis implinit pentru elevii de la Școlii Gimnaziale ,,Dr. Al. Șafran” Bacău


În perioada, 24 aprilie – 30 aprilie 2017, elevii Școlii Gimnaziale ,,Dr. Al. Șafran” Bacău, au participat la prima mobilitate cu elevii, din cadrul Proiectului Erasmus+ "Knowing you, knowing me" care a avut loc in Bernay, Franta. 


Activitatile din cadrul proiectului s-au desfasurat la Liceul Clement Ader, din Bernay, Franta si au fost proiectate pentru a atinge obiectivele specifice acestei intalniri. La aceasta reuniune au participa elevi din Franta, Romania si Ungaria, cate opt elevi din fiecare tara.

⦁ Elevii participanti la mobilitate au avut ocazia de a participa la diverse workshopuri si ateliere cum
ar fi: un workshop de business, unde li s-a prezentat elevilor elementele de educatie antreprenoriala, teste de cultura generala despre tarile partenere (Kahoot). Intrebarile au fost despre traditiile tarilor participante in aceasta mobilitate, arta, cultura si religie.

⦁ In cadrul Muzeulului de ARTE PLASTICE s-au desfasurat 3 ateliere de desen si pictura. Un punct de interes l-a constituit participarea la un workshop unde elevii au lucrat pe grupe la realizarea designului pentru bancnotele proiectul nostru cu numele ERAS. S-au realizat bancnote de 5, 10, 20 si 50 ERAS.

Tot in obiectivele mobilitatii au fost si vizitarea si identificarea elementelor de cultura, arhitectura si religie, atinse prin vizitarea in orasul Bernay a Muzeului de Arte Plastice, Bibliotecii, Podul Charentonne, Biserica Abbey, Biserica Sainte-Croix, Gargoyle (o statueta foarte cunoscuta de pe Biserica Sainte-Croix, vizitarea orasului Rouen, unde s-a vizitat biserica Jeanne d’Arc cu o constructie aparte, catedrala Notre Dame de Rouen si a orasului port la Marea Manecii – Honfleur.
Vizita la Paris (Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, Place de la Concorde, Gradinile Tuileires si Catedrala Notre Dame) si si Disneyland a incheiat aceasta mobilitate internationala.

La mobilitate au participat cate opt elevi din fiecare tara. Elevii din Romania au fost insotiti de prof. Dobrin Iuliana si prof. Cristina-Oana Gosman .

La intoarcerea din mobilitate, eleva Camelia Balint ne-a declarat ,,Dincolo de competentele dobândite si abilitatile dezvoltate, m-am bucurat nespus de mult sa întâlnesc oameni frumoși, calzi, cu suflet mare, sa redevin copil mâncând acadele si învârtindu-ma la caruselul din Honfleur, sa ma pierd in imensitatea catedralei Notre-Dame din Rouen si sa trăiesc momente de neuitat alaturi de colegii mei la Disneyland. Pot spune ca mi s-a implinit un vis!”

Consider ca s-au atins obiectivele acestei prime mobilitati, unde elevii scolii noastre, impreuna cu elevii din Ungaria si cei din Franta au au derulat impreuna o serie de activitati interactive si workshopuri. A fost o oportunitatea de a cunoaste alte culturi si traditii, sa isi faca prieteni noi si mai ales sa creasca stima de sine si motivatia de a invata si de a fi mai performanti.

In această perioadă, Scoala Gimnazială ,,Dr. Al. Șafran” Bacău gazduiește reuniuniunea de proiect Erasmus in Romania, la care participa 32 de elevi si 14 profesori din Franta, Ungaria, Turcia si Uk.

”Suntem pregatiri sa facem si pentru invitatii nostri activitati si evenimente care sa le aminteasca de o Romanie frumoasa! Revenim cu prezentarea lor!” a declarat Coordonator de proiect Romania, Prof. Dr. Mihaela Cojocaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin