17.05.2017

Se deschide LUCEAFĂRUL ?

 A fost o vreme cand stralucea ca un luceafăr in centrul orașului. Cel mai mare centru comercial, din orasul Bacau, din timpul comunismului, este intr-o stare de degradare. Din noiembrie 2015, magazinul are activitatea suspendată de inspectorii ISU. Decăderea incepuse treptat prin apariția a marilor centre comerciale si malluri, dar și din lipsa investițiilor si a unei viziuni economice. Crucea a fost pusă de evenimentul din Colectiv, ce a declansat o inspectie a tuturor spațiilor publice cu aglomerație civilă. In Luceafarul existau peste 40 de agenti economici.

In ultima perioadă, în magazin s-au afectuat doar lucrări de modernizare din punct de vedere a siguranței la incendii. Administratorul complexului a declarat ca cei de la ISU nu le acordă autorizatia și îi amână deși sunt la zi. Ultimul termen este in luna iunie 2017, unde, se speră că vor primi autorizația mult dorită.Situat in centrul municipiului Bacau, cu cele sase niveluri (S+P+4) insumand peste 7000 m.p, Luceafarul a oferit zeci de ani produse pentru toti locuitorii Bacaului si nu numai. In continuare, cladirea are un potential imens, dar cum spuneam, fără un proiect de modernizare din temelii si fără investiții majore, sunt mici șansele de reușită.


Fotografii cu macheta proiectului de modernizare de prin 2009...

O stire mai veche din Ziarul Financiar, spunea ca SIF Moldova obţine în instanţă delistarea magazinului Luceafărul din Bacău

”SIF Moldova (SIF2) a obţinut la Curtea de Apel Băcău nulitatea absolută a hotărârii luate de acţionarii centrului comercial Luceafărul din Bacău (MEBY) privind transferul pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, compania fiind obligată să se delisteze, iar acţionarii minoritari care au votat împotriva transferului să primească ofertă de retragere. „Este o premieră pe Legea 151/2014, este prima hotărâre definitivă executorie în privinţa unui emitent deja admis de aproape un an la tranzacţionare pe ATS, deşi noi am cerut şi către ASF, şi către BVB să amâne până se termină procesul. Vor mai urma şi altele cred”, a spus Cristian Duţescu, avocatul care a reprezentat interesele SIF2. SIF Moldova deţine un pachet de 24,6% din capitalul magazinului. Cel mai mare acţionar este Vasile Chiţac, fost primar al Bacăului, cu o deţinere de 61,7% din capital.  Cel mai recent, acţiunile MEBY s-au tranzacţionat pe 14 septembrie 2015 la o cotaţie de 10 lei/unitate. Capitalizarea bursieră a companiei este de 2,7 mil. lei” 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin