07.01.2016

Ovidiu George Rusu – de la copilul talentat la tânărul artist

Serios, modest, cu bun simț și cu credință în Dumnezeu, Ovidiu Rusu pare să fi răzbit în confruntarea cu piedicile vieții, până în prezent pasiunea sa pentru artă fiind mai puternică decât obstacolele ivite în cale. 


Din copilul talentat din comuna Sănduleni, județul Bacău în doar cațiva ani, Ovidiu a devenit certitudinea unui artist plastic desavârsit, reușind performanța de a avea o expoziție personală de icoane în cadrul Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Chișinau, pe simezele căreia au fost așezate lucrările tânarului băcăuan. Evenimentul a fost coordonat de doamna Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii, și cunoscuta artistă plastică din Republica Moldova, Elvira Cemortan Voloșin.

De asemenea, aproape de Ovidiu s-au aflat tatăl acestuia, precum și profesor-doctor și pictor băcăuan,
domnul Aurel Stanciu. Elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă George Apostu, Ovidiu George Rusu reprezintă dovada că prin muncă, pasiune și curaj, poți depăși greutățile vieții, încercările la care esti supus, cum ar fi experiența tristă din trecut, când casa părintească i-a fost luată de ape în urma inundațiilor. Pas cu pas, cu fiecare tușă de culoare aplicată pe un tablou sau icoană, și-a clădit micul univers artistic în care se simte în largul său, înconjurat de sfinți, arhangheli sau îngeri, care pentru acesta nu sunt doar chipuri pictate, ci adevărate călăuze care îi ghidează drumul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin