25.06.2015

Ziua internaţională împotriva consumului de droguri, în Parcul Cancicov

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău - structură a Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct Bacău, vă invită să participaţi vineri, 26 iunie 2015, în intervalul orar 17.00 - 19.00, la activităţile cu specific antidrog, care se vor derula în Parcul Cancicov (Zona Fântânii arteziene), pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.
În Bacău, marcarea acestei zile a debutat în data de 16 iunie 2015, când a avut loc un eveniment de
informare și sesiunea de deschidere a Programului pedagogic pentru prevenirea consumului de droguri, alături de partenerii noştri Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău, Centrul Europe Direct Bacău, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău şi APACA Bacău. Am prezentat auditoriului (format din aproximativ 200 de elevi, studenți și cadre didactice) infomații despre provocările prevenirii consumului de droguri în școală, familie și comunitat sub titulatura „Cele două lumi - Noi provocări în prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor”. Evenimentul a debutat cu 2 momente artistice realizate de elevii voluntari în cadrul proiectului „Sunt informat, aleg asumat”, de la Colegiul Tehnic de Comunicaţii „N. V. Karpen” Bacău, coordonaţi de Prof. Luminiţa Popa („Drogurile sunt un pariu cu viaţa”) şi Colegiul Naţional „Ferdinand I” Bacău, coordonaţi de Prof. Cristina Frânculescu („Poveste fără sfârşit”).
În cadrul worshop-ului s-au abordat teme de interes precum: „Cauze și efecte ale consumului de droguri”; „Actori cheie în prevenirea consumului de droguri”, „Când şi cum putem acţiona pentru prevenirea consumului de droguri (Familie, Şcoală, Anturaj)”, iar invitaţii speciali au prezentat 2 cazuri reale din persepectiva părintelui de consumator de droguri şi din perspectiva adolescentului - fost consumator de droguri. Sesiunea de lucru s-a încheiat cu un exerciţiu practic: în urma vizionării unui film tematic, cadrele didactice au prezentat cele 2 posibile finaluri cu ajutorul foilor de flipchart şi a postit-urilor.
Totodată, în data de 26 iunie 2015 (interval orar 9.00 - 16.00), la sediul CPECA Bacău, va avea loc workshop-ul destinat cadrelor didactice, care face parte integrantă din Programul pedagogic pentru prevenirea consumului de droguri, desfăşurat în parteneriat cu Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău (CCD). La acest workshop vor participa 30 de cadre didactice din cele peste 90 înscrise la acest program, în cadrul CCD Bacău. Programul îşi propune să pregătească profesorii din judeţul Bacău interesaţi de fenomenul consumului de droguri pentru eficientizarea procesului de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar.
Astfel, la finalul programului de formare, în luna septembrie a acestui an, ne-am propus ca pe lângă proiectele şi intervenţiile preventive care vor fi realizate de absolvenţii programului, să adăugăm un nou instrument de lucru: un DVD care va cuprinde lecţii de prevenire specifice fiecărui ciclu de învăţământ liceal (clasele IX-XII). Acest material vine în completarea materialului cu informaţii destinate cadrelor didactice din învăţământul gimnazial (DVD) care a fost distribuit în toate unităţile de învăţământ gimnaziale din judeţ, cu ajutorul coordonatorilor de proiecte şi programe din fiecare unitate şcolară, în 280 de exemplare, în cadrul proiectului „Lecţia de comunicare” desfăşurat anul trecut în parteneriat cu Asociaţia Trust Orfelinat Ungureni.
Biroul de presă - CPECA Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin