18.06.2015

FSC ajunge la majorat! 18 ani dedicati comunitatii bacauane!

In luna iunie a acestui an Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau implineste 18 ani!
18 ani de activitati, 18 ani alaturi de oameni, de cei aflati in nevoie, de cei necajiti si bolnavi, de cei uitati de societate! Fundatia de Sprijin Comunitar este o organizatie neguvernamentala, cu statut de utilitate publica, apolitica si nonprofit, fara caracter religios, inregistrata in Bacau in iunie 1997. 

Totul a inceput in anul 1991 cand organizatia britanica de caritate Relief Fund for Romania (RFFR) a venit in Bacau pentru a ajuta direct familiile afectate de inundatiile raului Siret. Imediat dupa aceea au inceput 2 proiecte inovative: Asistenta medicala mobila (adresata comunitatilor rurale izolate si sarace din zonele Podu Turcului si Racaciuni) si Terapia prin Joc (in beneficiul copiilor si adultilor institutionalizati). 

Chiar daca in iunie 1997 noul ONG - Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) a preluat managementul
acestor proiecte, RFFR i-a ramas partenerul si finantatorul principal timp de mai multi ani. In cei 18 ani FSC nu numai ca si-a pastrat proiectele initiale dar le-a si dezvoltat si a inceput noi programe. Astfel, la ora actuala FSC are un numar de 8 programe ample din domeniile social, medical si educational adresate categoriilor dezavantajate ale comunitatii: batrani, bolnavi in faze terminale, copii si tineri provenind din familii sarace, comunitati rurale izolate, persoane cu dizabilitati deservind anual peste 10,000 beneficiari. Acestora li se adauga un complex proiect de voluntariat care a strans in jurul organizatiei un numar de aproximativ 200 de tineri din aproape toate liceele bacauane, dornici sa ajute, sa se implice si sa intinda o mana de ajutor semenilor aflati in suferinta.


Avand la ora actuala un numar de 130 de angajaţi, aproximativ 200 de voluntari, 8 centre educationale pentru copii şi un centru de zi pentru varstnici, 11 echipe de ingrijire la domiciliu, F.S.C. se bucura de recunoastere nationala si internationala avand parteneri institutionali din Marea Britanie, Norvegia, Elvetia, Germania, Italia. Proiectele FSC au strans 25 de premii nationale sau internationale si recunoastere in cadrul principalelor Gale si evenimente national
e ce promoveaza responsabilitatea sociala si excelenta in domeniul O.N.G. Deasemenea FSC a atras in Bacau numeroase finantari europene sau nationale, bucurandu-se de aprecierea si recunoasterea calitatii managementului financiar si de proiect, a calitatii serviciilor oferite si mai ales a transparentei in utilizarea fondurilor.
Pe plan national si international FSC este implicat in diferite retele alaturi de organizatii de prestigiu promovind imaginea comunitatii bacaune la un nivel inalt si dezvoltand parteneriate cu cele mai importante institutii, ONG-uri si companii implicate in domeniul social.

Beneficiarii nostri sunt ratiunea noastra de a exista. Pentru ei ne zbatem, pentru ei facem campanii, pentru ei incercam sa oferim mereu o calitate cat mai inalta a serviciilor. Atat timp cat exista nevoie in comunitate de serviciile noastre noi vom fi prezenti si vom incerca sa atragem toate resursele necesare pentru a oferi aceste servicii. Beneficiarii nostri sunt semeni de-ai nostri, fac parte din aceeasi comunitate si e de datoria noastra a tuturor sa ne implicam si sa incercam sa-i ajutam. Cel mai bun exemplu il ofera voluntarii nostrii care isi dedica o buna parte a timpului lor liber pentru activitatile FSC: au grija de varstnici, petrec timpul cu copiii de la diferite centre, ofera asistenta personalului din Spitalul Judetean Bacau. Exemplul lor ar trebui sa ne ghideze pe toti pentru ca, asa cum spune sloganul organizatiei noastre, numai: ”Impreuna putem face mai mult!”” Gabriela Achihai, presedinte FSC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin