16.06.2015

Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați Județeni la prima conferință de presă

Despre mediere a inceput de câțiva ani să se tot vorbească dar, despre adevarata sa utilitate se cunoaște destul de puțin. Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați Județeni și-a ales luna trecuta persoanele care să-l reprezinte, prin Nicolae Luca (președinte), Mirela Cioran și Traian Dănceanu (vicepreședinți), iar reprezentarea CPMJ pe lângă Curtea de Apel Bacău este asigurată de Petronela Stogrin.

 La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc prima conferință de presă, unde s-au prezentat presei activitățile ce vor urma. Noua asociație profesională are 184 de membri și funcționează în structura
Consiliului de Mediere din România. Ea va fi condusă, în următorii patru ani, de consiliul numit mai sus, și are ca strategie aducerea unor răspunsuri eficiente la nevoile societății civile și al instituțiilor statului, să răspundă eficient la sistemul judiciar și la directivele europene SAL (soluționarea alternativă a litigiilor) și SOL (soluționarea online a litigiilor).


Reprezentații consiliului au declarat că doresc să incheie protocoale cu diverse institutii ale statului, cu scopul de a răspândi forța medierii la nivel judetean. La conferința de presa l-au avut ca invitat si pe viceprimarul Radu Ababei.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin