28.01.2015

Lansare de carte la Consiliul Judetean

Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, ora 11.00, la Sala Mare a Consiliului Judeţean Bacău va avea loc lansarea volumului De gardă la avangardă, de Daniel Nicolescu, Editura Fundaţiei Culturale Cancicov, Bacău, 2014. Un eveniment editorial de excepţie, care scoate în faţa cititorului 13 ani de provocări culturale ale Cenaclului literar-artistic „Avangarda XXII” al scriitorilor profesionişti. Note, ştiri, comentarii,
lansări de carte ş.a. (cuprinse în capitolele Tabăra literar-artistică „Pralea”, Cenaclul „Avangarda XXII”, Itinerariile „Avangardei XXII”, Festivalurile naţionale de creaţie literară „Avangarda XXII” şi „Extemporal la viitor”, precum şi o addéndă cu impresii, gânduri, stări, opinii ale scriitorilor din Bacău şi din ţară despre ediţiile Festivalului „Avangarda XXII”.

 Cartea - care va fi prezentată de Liviu Chiscop şi Ioan Neacşu - se încheie cu o istorie culturală în imagini color, precum şi cu un indice de câteva sute de nume din diferite culturale.

 Evenimentul va beneficia de un microrecital de poezie din creaţia poeţilor băcăuani, precum şi de un program artistic de înaltă ţinută profesională susţinut de cunoscuţii solişti de muzică populară Anton Achiţei, Maria Tătaru-Bordea, Maria Şalaru şi cantautoul Florin Ţuţuianu, redactor la Radio „Prodiaspora”. Moderatorul întâlnirii va fi poetul Victor Munteanu. Intrarea liberă în clădirea Palatului Administrativ se va face pe bază de carte de identitate.

Un comentariu:

LinkWithin