21.01.2015

Incep lucrarile la Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost

Direcția de Asistență Socială a predat constructorului amplasamentul pe care se va construi Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost. Lucrările vor începe în această lună și vor dura, conform contractului, nouă luni. Investiția este realizată de Primăria Bacău, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al orașului, beneficiază de finanțare europeană și presupune reabilitarea unui imobil şi a terenului aferent, dezafectate în urma închiderii unui punct termic.

 Valoarea totală a proiectului este de 1.75.125,75 lei, din care contribuţia Municipiului Bacău este de 306.845,07 lei, iar 1.468.280,68 lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă. Imobilul, situat pe strada Milcov la nr. 9 E, actualmente un punct termic, va fi complet reabilitat.

Vor fi executate lucrări complexe de arhitectură, rezistență, izolații, instalații, amenajări interioare și
exterioare. Clădirea va fi compartimentată pe verticală, în două nivele. La parter va exista o zonă de primire, o zonă de servicii medicale și de servicii de consiliere socio-profesionale, o zonă de igienizare și una pentru servirea mesei. La etaj vor exista șase dormitoare, vestiare, dușuri și grupuri sanitare. Capacitatea centrului va fi de minimum 30 de persoane, existând posibilitatea primirii mai multor persoane fără adăpost, dacă situația o va impune.

În acest moment, autorităţile locale oferă servicii sociale persoanelor fără adăpost în spaţiul „Centrului municipal de pregătire pentru Protecţie Civilă” din Bacău, dar spațiul este total insuficient Acest serviciu va contribui pe plan local şi regional la scăderea costurilor cu spitalizarea persoanelor fără adăpost în regim hotelier, la creşterea calităţii vieţii persoanelor fără adăpost care vor beneficia de servicii care să prevină deteriorarea sănătăţii în urma unor afecţiuni generate sau agravate de faptul că nu au locuinţă. Lucrările vor fi executate de S.C. Moldo Energy Construct, din Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin