09.05.2014

Parcul Trandafirilor in haine noi

 Parcul Trandafirilor, atestat ca şi grădină publică încă din 1850, este cel mai vechi parc din Bacău şi are o suprafaţă totală de aproximativ 8.000 metri pătraţi. In această primăvară, Direcţia Salubrizare, Agrement, Parcuri a iniţiat modernizarea zonei verzi din centrul oraşului, lucrările fiind în prezent în plină desfşurare.

 S-a realizat extinderea spaţiului verde cu 230 metri pătraţi, prin restrângerea unor zone pavate, obţinându-se astfel o suprafaţă de 3.000 metri pătraţi pe care va fi amplasat gazon rulou. Colecţia de
trandafiri a parcului va fi îmbogăţită cu 300 de trandafiri multicolori, iar intrările în parc vor fi amenajate cu pergole şi trandafiri căţărători. Lucrările de amenajare presupun inclusiv plantarea a 200 de arbuşti decorativi din 9 specii diferite, precum şi 330 de plante perene din trei specii diferite. Zonele cu tradafiri, arbuşti ornamentali şi plante perene vor fi protejate cu agrotextil şi ornate cu pietriş şi scoarţă decorativă.

Arborii existenţi au fost curăţaţi de crengile uscate, urmând să fie plantaţi noi arbori din specii decorative precum mesteacăn, stejar, păr ornamental, sau platan. Întreg spaţiul verde va fi echipat cu sistem de irigaţie cu aspersoare, dar şi cu furtun de picurare, asigurându-se astfel necesarul de apă în perioadele secetoase. Modernizarea parcului vizează inclusiv repararea gardului de delimitare şi a fântânii arteziene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin