13.05.2014

Gratis la muzeele bacauane si cu poze ”selfie”

 Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” invită publicul băcăuan să participe în noaptea de 17/18 mai la cea de-a 10-a ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor.

Muzeul de Ştiinţele Naturii este parte a proiectului european Kaleidoscope. Prin acest proiect digital, vizitatorii muzeului vor face fotografii digitale – selfie, cu un exponat din muzeu. Acestea vor fi disponibile online la adresa http://prod.kinevision.fr, sub forma unui caleidoscop de imagini.
 Vizitatorii vor putea să descarce gratuit  aplicaţia pentru mobil intitulată MobilActif de pe Apple Store şi Android Market dar codul NDM14 va fi activ Sâmbătă 17 Mai. Tot cu ajutorul acestei aplicaţii, vizitatorii vor trimite imaginile selfie.

În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, evenimentul Noaptea Europeană
a Muzeelor, este sărbătorit în fiecare an (începând din 2007). Astfel, între orele 20.00-01.00 (1.00 fiind ora de intrare a ultimului vizitator), vor fi organizate activităţi la subunităţile Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Observatorul Astronomic „Victor Anestin”.

La Muzeul de Ştiinţele Naturii sunt deschise spre vizitare:
Expoziţiile permanente: „Păduri din România”, “Ocrotirea naturii”, „Flori din adâncurile Terrei”, precum şi Sera muzeului;

Expoziţii temporare: „Cinci simţuri – un Univers”, „Aloe vera – planta minune”;
Expoziţia itinerantă: “Natură metalo-ceramică”.

La Observatorul Astronomic „Victor Anestin” începând cu ora 20 se va desfăşura o seară de spectacole de planetariu şi ghidaje în expoziţiile Planetariului, iar după ora 21:30, în condiţiile în care cerul va fi senin, se vor face observaţii astronomice asupra planetelor Jupiter, Marte şi Saturn, a stelelor duble şi multiple, a roiurilor stelare, etc.

Pasionaţii de astronomie pot vizita în cadrul Observatorului Astronomic „Victor Anestin”:
Expoziţia permanentă: „De la Pământ la stele”;
Expoziţia temporară: „Galaxiile”.

Vizitarea expoziţiilor va fi gratuită. Ghidajul şi spectacolul de planetariu se efectuează la cerere şi numai pentru grupuri mai mari de 10 persoane.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, la manifestare participând în prezent toate ţările membre ale Consiliului Europei. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopţii Europene a Muzeelor în anul 2009.

La organizarea tradiţională, se adaugă proiectul digital Kaleidoscope iniţiat cu ocazia împlinirii a 10 ani de când se organizează Noaptea Europeană a Muzeelor.

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin