13.05.2014

Aladinul bacauan pleaca la Chisinau

Teatrul Municipal „Bacovia”, din Bacău, va participa în perioada 12 – 15 mai 2014 la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”,  organizat de Teatrul Municipal „Guguţă”, din Chişinău.

    Bacăul a fost invitat în festival cu spectacolul ”Aladin”, o producţie a Secţiei de Animaţie a Teatrului Municipal „Bacovia”, semnată de regizorul Gheorghe Balint. Alături de spectacoluil băcăuan, din
România au mai fost selectate să participe la actuala ediţie producţii propuse de Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, Alba Iulia, Teatrul de Păpuşi „Puck”, Cluj Napoca, Teatrul „Luceafărul”, Iaşi, şi Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, secţia Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, Galaţi. De asemenea, vor mai fi prezente trupe din Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Kazahstan şi Bulgaria.

    Artiştii păpuşari băcăuani vor urca pe scena festivalului marţi, 13 mai, de la ora 13.00. Din distribuţia spectacolului „Aladin” fac parte actorii Tiberiu Gabor Bitere (Aladin), Alina Neagu (Mama), Laurenţiu Budău (Vrăjitorul, Sultanul), Marian Puiu Gheorghiu (Vizirul, Duhul lămpii, Duhul peşterii), Adina Iftime (Jasmine), Mihaela Budău (Şeherezada), Andreea Sandu (Slujnica) şi Mihaela Popa, ajutor mînuire păpuşi. Scenografia este semnată de Edi şi Liliana Laşoc. Muzica poartă semnătura lui Ciprian Manta. Regia artistică şi scenariul: Gheorghe Balint.

    “De ceva ani, nu ştiu de cât timp, nu mai fac spectacole pentru o anumită categorie de vârstă, pentru copii sau pentru adulţi. La Animaţie fac spectacole de familie pentru copii, părinţi şi... bunici. Cred că esenţial este să spui o poveste, să emoţionezi... Cred că teatrul a început cu povestitorul, cum e şi în «Aladin», cu acei oameni care mergeau prin deşert, cu cămila, după sare, după surcele, şi seara se adunau în jurul focului şi stăteau de vorbă, povesteau... Cred că aceea e una dintre primele forme de teatru... POVESTEA”, a declarat regizorul Gheorghe Balint referitor la acest spectacol al său.

    Următoarea reprezentaţie a spectacolului „Aladin” pe scena Teatrului Municipal „Bacovia” a fost programată pentru marţi, 27 mai, ora 10.00.

    „Aladin” a avut premiera pe 27 octombrie 2013.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin