06.08.2010

PROSPERO’S GROUP Bacau participa la « Teatru Fest » Cluj 2010

Trupa de teatru «PROSPERO’S GROUP »  participa la concursul national de teatru « Teatru Fest » Cluj 2010

Juriul de selectie al Festivalului (concurs) national de teatru « Teatru Fest » Cluj 2010 a decis trupele participante la faza finala : Constanta, Sighisoara, Arad, Pitesti, Bacau si Cluj. Festivalul, organizat de Ministerului Educatiei si Cercetarii, se va desfasura in statiunea Baisoara intre 30 august-3 septembrie la cabana Palatului copiilor din Cluj.

Photobucket


Trupa de teatru a Palatului copiilor din Bacau, « Prospero’s group » pregatita de regizorul Gheorghe
Balint va prezenta in concurs spectacolul - coupe «Povesti de dragoste » - « Came and go » de Samuel Beckett, « Sandwich cu pui » si « Nu mai sunt iepurasul tau drag » de Matei Visniec. Trupa elevilor bacauani a fost invitata sa participe cu inca doua spectacole (hors concurs) : « Impaiati-va iubitii » de Teodor Mazilu si « Te iubesc, tata » de Mihaela Iancu. Elevii-actori sunt : Elena Broscoi, Alexandra Spataru, Alexandra Pascu, Diana Tarus, Ioana Taranu, Larisa Farauanu, Alexandru Vraciu, Radu Stoica si Catalin Petcu.

Profesorul Gheorghe Balint va sustine, in cadrul festivalului, pentru toti participantii (elevi si profesori) workshop-ul « Alb / Negru - Personajul » si a declarat pentru InimaBacaului  ca: "Dupa participarea si premiile obtinute de « copiii mei » la festivalurile nationale de la Mangalia si Braila, calificarea pentru « Teatru-Fest » Cluj este o confirmare pentru mine ca exista sperante si sanse pentru un « maine » al Romaniei… Cred , in continuare, ca TEATRUL poate deschide mintile si sufletul, sa-i intelegem pe ceilalti de langa noi… La cercul de teatru al Palatului copiilor incercam sa nu ne lasam coplesiti, alienati de ipocrizia si ignoranta care vrea sa ne aduca pe toti la acelasi «numitor», si sa faca din noi o masa amorfa care gandeste « cu televizorul »"…

Transportul elevilor de la « Prospero’s group » la festival este asigurat de Inspectoratul scolar judetean si Palatul copiilor Bacau, iar cazarea si masa de organizatori.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin