06.06.2010

Sanitarii priceputi - a 48-a editie

In ziua de 5 iunie la Sala de Sport a Universitatii Bacau a avut loc Concursul “Sanitarii Priceputi”-faza judeteana, pentru clasele IX-XII.

Accidentele, rănile şi bolile pot apărea pe neaşteptate. Ajutorul imediat depinde adesea de membrii familiei, colegi, cadre didactice sau trecători. Având cunoştinţe despre modul de acordare a primului ajutor, oricine poate fi de folos în asemenea situaţii. Acesta a fost scopul principal al Concursului: să ştii să acţionezi corect şi util în situaţii neprevăzute.


Conform Regulamentului, echipajul fiecarui liceu ( format din cinci persoane si o rezerva) din cele 10 participante a avut de sustinut proba teroretica si o proba practica unde au fost demonstrate
deprinderile si manevrele de prim ajutor.

Clasamentul Concursului pentru clasele IX-XII se prezinta astfel:
- Locul I – Colegiul National Vasile Alecsandri ( premii 100 lei/persoana)- profesor indrumator Tuduriu Ionela
- Locul II – Colegiul National Ferdinand I (80 lei/persoana) - profesor indrumator Mocanu Simona
- Locul III –Colegiul Tehnic Ion Borcea(70 lei/persoana)- profesor indrumator Camelia Barladeanu
- Locul Mentiune I– Colegiul National Gheorghe Vranceanu (50 lei/persoana) - profesor indrumator Leonte Doru.
- Locul Mentiune Speciala- Colegiul Mihai Eminescu- profesor indrumator Dumitra Ghersimescu
Total valoare premii : 1900 lei. Au fost premiati si profesorii coordonatori ai echipajelor – 100 lei/persoana.

Proiectul este realizat si finantat cu sprijinul Primariei Bacau si Consiliului Local Bacau.
Parteneri: Inspectoratul Scolar Bacau, Palatul Copiilor Bacau si Casa Corpului Didactic Bacau .
Anul acesta castigatorii de pe primul loc de la sectiunea licee vor participa la faza nationala, organizata la Buzau si vor reprezenta Judetul Bacau, la sfarsitul lunii iulie.
Maine, 6 iunie, incepand cu orele 9.30 in aceeasi locatie se va desfasura Concursul “Sanitarii Priceputi” pentru clasele V-VIII.

Demarat în anul 1962, Concursul pentru Sănătate şi Prim-Ajutor „Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs de acest gen care se desfăşoară în şcolile şi liceele din România, bucurându-se de un interes deosebit din partea elevilor şi a profesorilor.
Dintre obiectivele sale se numără însuşirea cunoştinţelor despre acordarea corectă a primului ajutor de bază, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, noţiuni privind adoptarea unui mod de viaţă sănătos, precum şi însuşirea cunoştinţelor despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin