19.06.2010

Salvați insula de agrement !

Cei care ati fost in ultima perioada pe insula de agrement Bacau ati auzit zgomotele produse de pe una din terasele inchiriate de la Primarie. De la bun inceput vreau sa precizez doua aspecte. Nu am nimic impotriva cu genul muzical "manele" si nici cu dreptul fiecarui patron de terasa de a pune ce muzica doreste.

Acestea fiind lamurite, mentionez si problemele. DE CE NE OBLIGA PE TOTI SA ASCULTAM MANELE INTR-UN LOC  PUBLIC DE RELAXARE ? Muzica se aude de  la intrarea pe insula. De ce? S-a inchiriat toata insula sau doar o terasa? Sunt de acord ca daca vrei sa asculti, te duci pe terasa, servesti ceva si s-a rezolvat. Dar de ce trebuie sa asculte toata lumea? De ce trebuie sa vad cand trec pe insula (spatiul public) gesturi de prost gust? De ce copiii, bunicii, parintii, tinerii, pasarile si animalele de pe insula trebuie sa asculte cu totii manele? Cetățenii care trec inevitabil prin fata terasei, se uită cu reținere si uimire...

Ce reabilitare? ce modernizare? care ceainărie cu bibliotecă? care aqua-park? SOS insula!

Priviti si vă minunati!
 

23 de comentarii:

  1. Tiganeala si mai mare decat asta mi se pare numarul foarte mare de terase care au aparut in mijlocul drumului.2 de care imi amintesc sunt cea de la hotelul moldova si cea dintre Luceafarul si Parcul Trandafirilor.Nu stiu cum e posibil sa se dea asa autorizatiile.
    Legat de a 2 a terasa, cand am trecut pe acolo abia se monta terasa si erau doar stalpii.30 de minute mai tarziu cand am trecut iar pe acolo deja era lume.Au venit italienii ? A crescut asa de mult nivelul de trai in Bacau ?

    RăspundețiȘtergere
  2. cei care tin la insula de agrement va rog sa intrati pe www.domnuleprimar.ro si spuneti primarului de problema !!! Sa fim cat mai multi !!! SALVATI INSULA !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hahaha, e si din aia cu dedicatii =))

    RăspundețiȘtergere
  4. oare cand o sa ajungem si noi ca ei?http://www.youtube.com/watch?v=k36nnoNySWE&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  5. tipic nu?.....
    pacat de romania ca e o tara frumoasa...
    oameni lasa de dorit....trist!

    RăspundețiȘtergere
  6. pacat ca insula a fost asediata de tot felul de terase !! daca se dadea cu putin var pe insula si reparate putin aleile si montate cateva bancii,refacerea locului de joaca pentru copii si turnarea unui nou beton pe terenurile de tenis arata superb insula !!! sper sa nu fie ultimul articol despre insula de agrmeent !! sper sa nu te opresti aici !! eu te sustin in activitatea ta !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu adevarat ca acesti proprietari de terasa ca sa le zic asa polueaza fonic...dar sunt si altele care fac la fel cu stilul lor preferat de muzica...manele,rock,house...toti executa aceeasi miscare ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru sustinere.

    Sunt de acord si cu ce spui tu. Nu am nimic impotriva nici cu namarul de terese, si nici cu ce gen de muzica pune fiecare. Dar sa o tina in limita bunului simt. Niste persoane care locuiesc in Bistrita Lac, au spus ca se aude si la ei....deci...

    RăspundețiȘtergere
  9. E adevarat ca toti polueaza fonic. Dar manelele se aud de la intrare, restul nu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Voi vreti cica sa salvati insula:))
    Ati auzit la o terasa ca da manele si ce omu asculta ce vrea ca doar plateste pe locul pe care sta nu iti convine dute in alta parte la plimbare.
    Daca vreti cu adevarat sa salvati insula mai bine ati incepe a fii mai responsabili cand mergeti pe insula si beti un bidon de bere,suc si ce mai mancati sa nu le aruncati in apa cum aveti obiceiul ci sa le puneti la cosul de gunoi. Asta ar fii primul pas spre a salva insula nu sa postati videori cu patroni tarani care asculta manele

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu ai inteles problema. Nu e vorba ce asculta omul pe terasa, ci ca se aude toata insula si in afara ei. El plateste cativa m2, nu toata insula. Lumea nu e obligata sa asculte la plimbare manele. Mai intai dute pe insula si apoi mai vorbim.

    Nu ma duc in alta parte, pentru ca nu e loc privat sa plec daca nu-mi convine, e loc de relaxare si agrement public, intretinut si din banii mei.

    Este corect ca lumea trebuie sa fie mai responsabila dpdv al curateniei. Dar problema aceasta e veche si sincer nu m-am impiedicat de gunoie pe insula.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu locuiesc la blocul de langa Plus si sunt deranjat de muzica de la terasa. Este dreptul meu sa ma pot odihni acasa fara sunet de manea in ureche!!

    RăspundețiȘtergere
  13. ce 'domnuleprimar.ro'. Stavarache nici nu cred ca stie de existenta site-ului.
    Il doare pe el in c*r de tot ce inseamna orasul bacau

    RăspundețiȘtergere
  14. uite inca un motiv pt care nu merg eu pe insula.

    RăspundețiȘtergere
  15. Prietene , nici eu nu gust acest gen de muzica . Dar, te intreb si speri sa raspunzi . De muzica de la Marinaru care se aude seara mai in tot Bacaul , de ce nu vorbesti , sau de ce nu vorbeste nimeni ? si mai spui ca deranjeaza aia cu manelele care dupa cate vad , boxele nu au mai mult de 200 w rms.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cristi, prietene, crede-ma ca ma pricep la boxe. Daca vrei iti dau si linkul de la ele. Sunt FBT-uri de vreo 500-700 de W. Nu vorbesc din cărți. Se aude de la blocurile vecine. Nu vezi ca si lumea a spus pe site?


    Raspund despre orice. La Marinaru, e treaba veche. Problema e alta. Daca sunt reclamatii. Nu pot sa ma pronunt, pentru ca nu cunosc situatia. Atata timp cat functioneaza de atatia ani, banuiesc ca nu e nimic grav..nu stiu..Si crede-ma ca manelele se aud mai tare decat muzica de la marinaru. Ce auzi tu seara, e basul mai mult.


    La Marinaru, din cate stim cu totii, se pune muzica house. E muzica comerciala, care canta peste tot chiar si la radio. Poate deranjeaza mai putin...

    Insula e folosita ziua pentru plimbare si relaxare. Noaptea nu vine nimeni, decat daca vine la club.

    Sa spuna lumea daca e asa sau nu...

    RăspundețiȘtergere
  17. asa este!
    eu merg pe insula si as vrea sa merg si in viitor
    de obicei cand vad situatii ca acestea, nu doar la terase..sunt pur si simplu persoane care merg cu manelele date la maxim in masina...incerc sa fiu indiferent
    da si cu indiferenta , nu prea se mai poate...

    RăspundețiȘtergere
  18. Locuitor Bistrita Lac20.06.2010, 15:42

    Eu locuiesc langa magazinul Plus pe strada Livezilor ,vreau spun ca sunt nopti in care nu pot dormi din cauza zgomotului,chiar este o terasa unde se face si karaoke seara !! Chiar si Clubul Marinaru care face part in fiecare weekdn si ei lasa muzica mai incet dupa 12 noaptea !! Pacat ca Politia Primariei Bacau nu se sesizeaza in legatura cu aceasta problema,si imi este si ciuda ca la intrare p insula chiar ei asigura paza...cred ca nu aud muzica ei...

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna!
    Intrebare pentru cei care locuiesc in zona si au fost deranjati de decibili, indiferent daca veneau la pachet cu Guta, Salam sau basurile de la house: a depus cineva reclamatie?

    RăspundețiȘtergere
  20. spuneti si voi va rog unde as putea sa fac o reclamatie. m-am saturat sa ajung acasa si sa-i aud pe astia

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca Sectia 2 Politie si Politia Primariei. Un Google Search si gasesti numerele de telefon.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin