19.06.2010

Programul Bibliotecii Județene 21 iunie – 25 iunie 2010.

Programul activităţilor cultural-educative în săptămâna 21 iunie – 25 iunie 2010.

Luni, 21 iunie 2010-Secţia de Împrumut pentru Adulţi

Geografia mediului înconjurător - Ziua Mondială a Mediului Înconjurător se sărbătoreşte pe data de 5 iunie în mai bine de 100 de ţări. În fiecare an un oraş este ales pentru a da tonul acestei sărbători
mondiale. Oraşul ales anul acesta este Tromso (Norvegia), iar sloganul ales : “Topirea gheţii – un subiect fierbinte?”.
În timp ce milioane de oameni celebrează ZIUA MONDIALA A MEDIULUI, Naţiunile Unite emit un semnal de alarmă asupra ameninţărilor care planează asupra diversiţăţii biologice a Planetei. ONU face un apel de urgenţă lumii întregi pentru protejarea diversităţii speciilor. Amintind ca ONU a decretat anul 2010 – Anul biodiversităţii , Ban Ki-moon, secretarul general, a făcut un apel întregii umanităţi pentru a definitiva un termen pentru mărirea sensibilizării opiniei publice asupra importanţei vitale a milioane de specii care trăiesc pe Planetă, în păduri, în munţi şi în oceane.
• Expoziţie de carte realizată de Gabriela Radu.


Secţia pentru Copii

 "Micul Prinţ" de Antoine-Marie Roger, viconte de Saint-Exupéry (1900 - 1944), romancier, eseist şi reporter francez, aviator căzut pe frontul antifascist. S-a făcut cunoscut unui cerc larg de cititori în special datorită povestirii "Le Petit Prince" ("Micul Prinţ", 1943), una din cele mai răspândite cărţi din lume, tradusă în circa 110 limbi.

Primele sale romane:
• distinse în 1931 cu Premiul Femina, tematizează experienţa sa de aviator şi se remarcă prin descrierea unor situaţii periculoase (risc de prăbuşire, singurătatea la mare înălţime).
- Operele ulterioare:
• premiate în 1939 de Academia Franceză cu Marele Premiu al Romanului - redau filosofia de viaţă impregnată de umanism a lui Antoine de Saint-Exupéry.
- Alte opere ale lui Antoine de Saint-Exupéry sunt:

• Expoziţie de carte cu ocazia împlinirii a 110 de la naştere , realizată de Nicoleta Munteanu
Miercuri, 23 iunie 2010, ora 10,00 – Sala Multimedia

ACTIVITATE ÎN CADRUL
BIBLIOTECII JUDEŢENE “C. STURDZA”

- Literatură pentru vacanţă - Expoziţie de carte realizată de Colectivul Secţiei pentru Copii.
- Trăieşte-ţi viaţa ca un rege (Garfield 2) - vizionarea unor secvenţe din filmul pentru copii Garfield din colecţia de DVD-uri a Secţiei de Artă.
- Inimă de copil – cântece şi dansuri populare-interpretate de elevii Centrului Rezidenţial “H. Coandă”, coordonatori - şef centru Vasilica Tătaru, Marian Vătămănescu, educator şi Marinela Tofănescu, bibliotecar .
- Bine ai venit vacanţă! - Concurs de compuneri – Vacanţa văzută de copii Centrului Rezidenţial ,,H. Coandă” coordonatori - şef centru Vasilica Tătaru, Marian Vătămănescu, educator şi Marinela Tofănescu, bibliotecar .

- Icoana în sufletul copilului - expoziţie de desene realizate de elevii de la Şcoala cu Clasele I – VIII „Al. Şafran”, profesor coordonator Lucica Filimon şi directori Creangă Maria , Grădinaru Eugenia.

• Autor proiect: Iulia-Ştefania Leteanu, şef Birou Copii şi Artă.
• Responsabil program: Colectivul Secţiei Copii şi Artă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin