16.03.2010

Protestul studenţilor s-a amânat

In urma intalnirii reprezentantilor studentilor cu Ministrul Daniel Funeriu, ce a avut loc astazi, 16 martie, la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, liderii UNSR au decis suspendarea temporara a protestelor.
Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, singura federatie ce a luat atitudine ca urmare a declaratiilor d-lui Funeriu, conform caruia studentii merituosi urmau ca in acest an sa nu mai fie recompensati cu tabere gratuite, a incheiat un parteneriat cu MECI.
Ministrul Petru Daniel Funeriu a garantat studentilor ca si in acest an va aloca aceleasi fonduri ca in 2009 pentru taberele studentesti. De asemenea, acesta si-a manifestat deschiderea de a comunica mai eficient cu reprezentantii studentilor, tinand cont ca unul din motivele inceperii protestelor a fost lipsa de comunicare si transparenta fata de deciziile adoptate in domeniul invatamantului superior. Mai mult decat atat, studentilor li s-a promis ca nivelul fondului pentru burse nu va fi micsorat in acest an de criza, asadar nici cuantumul acestora nu va scadea cum era preconizat.
Ion Poenaru, Presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania a declarat "am decis suspendarea temorara a protestelor, pana saptamana viitoare, cand speram ca domnul Ministru va semna protocolul cu lista propunerilor de revedendicari inaintata de UNSR. In cazul in care va refuza sa semneze documentul prin care se angajeaza in scris la promisiunile facute, vom reincepe pichetarile, de data aceasta in toata tara".
De asemenea, reprezentantii UNSR au purtat discutii cu ministrul Funeriu privind procesul de realizare a Noii Legi a Educatiei. Uniunea Nationala a Studentilor din Romania se va implica activ in dezbaterile asupra Legii Educatiei, dorind sa introduca in noul document de lege amendamente importante care sa poata contribui la cresterea nivelului de calitate in invatamantul superior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin