17.03.2010

Grav accident de circulatie la iesirea din Bacau spre Bucuresti (update)

Un grav accident de circulatie s-a produs in seara aceasta la iesirea din Bacau spre Bucuresti (in zona Robinete industriale). Coada de masini s-a format de la intersectia de la URA pana dupa Metro, deci vreo 2-3 KM cu siguranta. Ajuns la fata locului, am gasit niste imagini triste, cu o sosea plina de resturi de masini, si motorina. Dintr-o lovitura au fost daramate: o conducta de gaze, un stalp de electricitate, copaci, firme luminoase. Zeci de masini de politie, SMURD, pompieri, jandarmerie au venit la fata locului.

Patru masini au fost implicate, una fiind condusa de Alex Umbrarescu, fiul omului de afaceri Dorinel Umbrarescu . Masina cu o valoare in jurul sumei de 100 de mii de euro, era un Mercedes-Benz G Klass -55 AMG Automatik, cu aproximativ 500 de cai putere. Un stalp de beton nu a facut fata impactului si a fost culcat la pamant, fiind scos din armatura. Rezervorul si o roata se aflau la zeci de metri distanta. Ironia sortii este ca drumul E85, e construit tocmai de Umbrarescu.

O alta masina distrusa complet, o Skoda albastra, unde cei de la descarcerare au fost nevoiti sa-i taie plafonul pentru a scoate ranitii afara. Celelalte doua masini, un Opel negru si o Skoda rosie, au fost mai putin avariate. Si la aceasta ora (23:00)coada de masini se intinde pe cativa km. Deocamdata nu sunt morti, dar sunt cu totii la spital. Voi reveni cu detalii.

UPDATE:
(Comunicatul Politiei)

La data de 17.03.2010, orele 19.45, pe strada Calea Republicii din municipiul Bacău, U. Alexandru, de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism, cu direcția de mers către Adjud, pe fondul efectuării unei depășiri, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune laterală cu un autoturism condus regulamentar de I. Cristian, de 33 ani.
In urma impactului dintre cele două autovehicule, autoturismul condus de U. Alexandru Teodor a ricoșat și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus regulamentar de B.Cătălin, de 28 ani, după care a acroșat un alt autoturism condus de A. Elena. Ulterior, autoturismul a revenit pe sensul de mers, după care a părăsit partea carosabilă către dreapta, intrând în coliziune cu un stâlp aparținând rețelei de iluminat public.
În urma evenimentului rutier 5 persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean Bacău, unde au fost diagnosticate cu:

* U. Alexandru:„traumatism cranio-cerebral acut închis, plagă regiune parieto-occipitală dreaptă, plagă frontal stângă, contuzie cerebrală medie, contuzie toracică, fractură de bază falangă membru inferior stâng”.
* D.Vlad, de 25 ani, pasager în autoturismul condus de U. Alexandru: „policontuzionat prin accident rutier, traumatism picior drept și genunchi drept traumatism regiune sacro-coccigiană”.
* R. Andrei, de 22 ani, pasager în acelaşi autoturism: „contuzie cot drept și traumatism toracic”.
* G. Nicușor, de 21 ani, pasager în acelaşi autoturism: „policontuzionat prin accident rutier, stare de șoc, traumatism toraco-abdominal, hemoperitoneu, traumatism bazin, fracturi deschise gambă și femur stâng”.
* B. Cătălin, conducător auto, care a fost diagnosticat cu „fractură claviculă stânga, fractură rotulă dreapta și traumatism cranian”.


Conducătorii autoturismelor au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/litru alcol pur în aerul expirat în toate situațiile iar ulterior le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poze de la fata locului:


Masina condusa de Alex Umbrarescu, facuta praf




rezervorul de la G Klass

Skoda albastra
Opelul
Stalpul daramat



Coada imensa


4 comentarii:

  1. Felicitari pentru promtitudinea articolului! Pacat de aia.

    RăspundețiȘtergere
  2. pacat de cei nevinovati nu pacat de umbrarescu daca ata il duce mintea si p drum drep intra in stalp ce sa ii mai ceri, a avut nocor ca avea o ditamai masina, bine ca i a dat tasu g 55 amg
    nu poti sa te pui la mintea lor . . .

    RăspundețiȘtergere
  3. Si la ce folos? Tot liber o sa fie ca are bani, degeaba a facut praf atatea masini....

    RăspundețiȘtergere
  4. Desi a trecut ceva timp de la accident observ ca pozele tale sunt cele mai (bune in sensul ca imaginile sunt f concludente) bune fata de ce am vazut pe la televiziunile de stiri sau alte situri de stiri.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin