15.12.2009

Zăpada si vremea din Bacău

Atenţionarea cu cod galben pentru ninsori persistă până joi, la ora 12.00. Conform informaţiilor primite, în cursul acestei nopţi va mai ninge, astfel încât ne aşteptăm la noi cantităţi de zăpadă. Comandamentul de iarnă constituit la nivelul Primăriei se întruneşte din nou în această seară pentru luarea deciziilor în vederea intervenţiilor din această noapte.



Până la această oră, pe străzile oraşului au fost împrăştiate peste 120 de tone de antiderapant, toate utilajele Primăriei fiind disponibilizate special pentru activităţi de deszăpezire.

Principalele direcţii unde s-a intervenit şi unde se lucrează în continuare ca urmare a căderilor continue de zăpadă sunt străzile cu circulaţie intensă, intersecţiile aglomerate, intrările şi ieşirile din oraş, podurile, scopul fiind fluidizarea traficului şi evitarea aglomerării. Pe lângă utilejele Primăriei, pe străzile oraşului au acţionat şi utilajele celor 11 societăţi care, în urmă cu aproximativ 30 de zile, au câştigat licitaţia pentru servicii de adunat, încărcat şi transportat zăpada. Totodată s-a intervenit şi cu utilaje de mici dimensiuni pentru degajarea trotuarelor şi a străzilor înguste din zonele Ardealului, Bistriţa Lac, Nord, Aviatori, Carpaţi, Alecu Russo, Centru etc.

Faţă de anii anteriori, principalele probleme întâmpinate în activitatea de deszăpezire au fost temperaturile scăzute din cursul dimineţii, aspect care a îngreunat degajarea carosabilului, precum şi lipsa personalului. Urmare a faptului că aproximativ 150 de persoane, salariaţi ai Direcţiei de Servicii Publice, se află în concediu forţat, efectivele umane constau doar în aproximativ 350 de salariaţi, împărţiţi în trei schimburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin