15.12.2009

Interviu cu Peţitoarea

Duminica 13.12.2009 la Teatrul Munincipal Bacovia, s-a jucat piesa Petitoarea, o comedie care a starnit amuzamentul celor prezenti. Publicul a avut parte de un spectacol pe cinste, plin de umor si foarte interesant. Punctul principal de atractie la constituit prezenta personajelor principale in public si dialogarea cu acestia. Succesul piesei a constat in combinarea stilurilor si elementelor din trecut cum ar fi costumele si decorul impletit cu elemente din prezent cum ar fi dorinta de avere care era data de “prezenta taxelor” .


La final am reusit sa luam un interviu actorului principal din piesa care era tatal “petitoarelor”, acesta dorind sa raspunda la o serie de intrebari:

1. Reporter: Actiunea piesei este inspirata din realitate, dintr-o fapta reala?
Actor: Este un scenariu scris de regizorul nostru Mihai Serghei Todor insusi, care este un specialist in Commedia dell'arte, este de asemenea adaptata de noi.
Commedia dell'arte inseamna de fapt improvizatie.

2.R:In piesa rolul petitoarelor aveau rolul de a scapa lumea din criza actuala. Credeti ca, cu ajutorul acestora putem scapa si noi in acest moment de aceasta criza?
A: Probabil daca luam o tara bogata si aducem numai femei frumoase de prin Elvetia…..sa cautam investitori.

3.R: Acum pe timp de criza lumea este mai putin prezenta la teatru decat la piesele precedente?
Este o perioada in care lumea ba vine, ba nu vine . Am mai pierdut niste spectacole pe care de obicei le luau scolile si liceele dar insa Ministerul Sanatatii le-a interzis sa mai participle la aceste spectacole. Am cam pierdut.

4.R: Cam cat timp este necesar pentru pregatirea unei asemenea piese?
A: In general o luna in Romania si in spatial estic, in afara se lucreaza 3 saptamani pentru ca treaba e mai comerciala decat la noi.

5.R: Ce piese ne pregatiti pentru viitor? A-ti pregatit o piesa pe tema “Craciunului” avand in vedere ca aceasta sarbatoare se apropie cu pasi grabiti?
A: Teatrul am inteles ca vrea sa scoata niste productii noi, mai multe nu as putea sa va spun pentru ca nici eu nu stiu exact.
Reportaj realizat de elevii Manta Costel-Marian si Stefan Borza de la Radio Adolescenta.

Total spectatori prezenti: Aprox; 120 oameni.
Pret billet: Studenti si Elevi- 7,5 lei
Pret intreg: 15 lei.
La loja: 20 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin