24.08.2024

Experiențe de neuitat pentru copiii din mediile rurale defavorizate, la Școlile de Vară FSC

Copiii din comunitățile rurale defavorizate din estul judetului Bacau au beneficiat de o experiență educativă si recreativă de neuitat în cadrul Școlilor de Vară organizate de Fundația de Sprijin Comunitar (FSC). Acest program, destinat să îmbogățească nu doar cunoștințele și abilitățile participanților, ci să le și ofere un cadru prielnic pentru dezvoltarea personală, a fost primit cu mult entuziasm de cei peste 600 de copii participanți. 

Desfășurate în sesiuni săptămânale, Școlile de Vară au debutat din luna Iulie și s-au încheiat la jumătatea lunii August, fiind organizate în mai multe comune din estul județului Bacău, mai precis Slobozia Nouă, Stănișești, Colonești, Răchitoasa, Tamași, Dealu Morii, respectiv Centrul Mozaic din Bacău, oferind o atmosferă de vacanță activă tuturor participanților și activități așteptate cu nerăbdare de-a lungul anului. 

Copiii au fost implicați într-o varietate de ateliere și sesiuni interactive menite să le dezvolte atât creativitatea, cât și abilitățile, organizate in totalitate de voluntarii FSC. De la activități muzicale și concursuri sportive, la ateliere de art&craft și dezvoltare personală prin joc, discuții interactive și jocuri de rol pe teme de importanță majoră pentru copii și adolescenți, fiecare zi a fost o oportunitate pentru copii să învețe, să se exprime liber și să-și facă noi prieteni. Copiii si voluntarii au strâns amintiri de neuitat, care cu siguranță le vor rămâne în suflet pentru mult timp.

În cadrul Școlilor de Vară s-a remarcat dedicarea și creativitatea celor 70 de voluntari FSC implicați, care au avut un rol esențial în crearea unei atmosfere minunate, în care fiecare copil a fost valorizat și implicat activ în atelierele desfășurate. Cu pasiune și entuziasm, aceștia au reușit să inspire și să ghideze copiii în diverse activități, contribuind nu doar la dezvoltarea lor personală, ci și la îmbunătățirea relaționării dintre copiii din aceeași comunitate. Astfel, au fost facilitate prietenii care, suntem convinși, vor dura mult timp după încheierea Școlilor de Vară.

Aceste legături între copii și voluntari s-au transformat în adevărate punți către un viitor mai bun. Prin intermediul acestei experiențe, FSC nu doar că le-a oferit copiilor o vară de neuitat, dar a investit în dorința lor de a-și continua studiile contribuind în acest fel la combaterea fenomenului de abandon școlar, atât de extins din păcate în mediul rural. Prieteniile și conexiunile formate în cadrul Școlii de Vară devin resurse valoroase pentru fiecare copil si voluntar, deschizându-le drumul spre oportunități de noi proiecte care sa conducă la dezvoltarea acestor comunități.

"Prietenia este ceea ce ne unește pe toți, și suntem foarte recunoscători voluntarilor care s-au implicat atât de mult. Vara, în satul nostru, aceasta este singura activitate pe care o avem, dar chiar și așa, suntem foarte fericiți. Chiar dacă a fost și obositor, pentru că am avut parte de atât de multe activități, ne-am distrat de minune și ne-am jucat cum nu am mai făcut-o niciodată. Voluntarii ne-au oferit momente de vis pe care nu le vom uita curând și le mulțumim din suflet pentru tot ce au făcut pentru noi!" – beneficiar al Școlilor de Vară.

”Fundația de Sprijin Comunitar continuă să susțină educația și dezvoltarea tinerilor și copiilor din mediul rural, creând contexte ideale pentru ca aceștia să-și descopere potențialul și să contribuie activ la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Suntem bucuroși pentru impactul pozitiv pe care îl avem asupra copiilor și privim cu încredere spre viitor, continuând să investim în educația și bunăstarea tinerilor din aceste comunități.” – Gabriela Achihăi, președinte FSC.

Școlile de Vară FSC, ediția 2024 au fost posibile grație fondurilor strânse din sponsorizări și donații în cadrul Galei Premiilor Comunității Băcăuane desfășurată în luna mai a acestui an, sponsorul principal fiind compania DEDEMAN. Deasemenea, gândurile noastre de recunoștință se îndreaptă și către autoritățile locale din comunele în care au avut loc sesiunile, care au pus la dispoziție infrastructura necesară derulării activităților și acomodării voluntarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin