11.09.2020

Vizită de lucru în Bacău a Ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Galerio Foto a întregii vizite din județ!

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a efectuat joi, 10 septembrie, o vizită de lucru în județul Bacău. El a fost însoțit de secretarul de stat, Andra Costache, candidatul la Consiliul Județean - Ionel Palăr și candidatul pentru Primăria municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, ambii membri ai alianței PNL-USR-PLUS.

Vizita a început în Onești, oraș fanion al sportului internațional. Acolo au fost primele vești bune: Ministerul Tineretului și Sportului va asigura finanțare pentru renovarea Sălii „Nadia Comăneci” din Onești și a sălii de lupte și judo aparținând CSM Onești.

           

Drumul a continuat spre Valea Budului unde se află tabăra pentru copii. După vizita taberei, ministrul a declarat că la anul vor începe investiții pe fonduri europene. Împreună cu tabăra de la Sălătruc,  cele două locații vor deveni nu doar centre de vacanță, ci și de educație non-formală”. Valoarea proiectului privind cele două tabere este de șapte milioane de euro.

                               

Spre după-amiază a ajuns în Bacău unde, a susținut o conferință de presă, și a prezentat un rezumat al vizitei din județ si ce planuri de viitor are ministerul pe care îl conduce.

Următoarea oprire s-a desfășurat la stadionul municipal unde a avut loc o întâlnire cu sportivi de performanță și antrenori a mai multor sporturi din Bacău.

Ultima întâlnire înainte de a pleca spre Iași, a avut loc la sediul DJTS, unde era așteptat de conducerea direcției și alti antrenori de valoarea a urbei.

                             

”Sunt aici, în primul rând, pentru a face public efortul MTS și pentru a anunța că sala de gimnastică Nadia, care a adus atâta glorie țării va beneficia, după mult timp, de fonduri guvernamentele, pentru reparații capitale. Va fi cuprinsă atât sala de gimnastică, cât și sala de lupte și cea de judo. Este esențial să păstram funcționalitatea acestor locuri, care merită și care produc în continuare campioni, nu trebuia să așteptăm atât timp pentru a ajuta Oneștiul. Infrastructura sportivă este elementul zero de la care pornim în ceea ce priveste sportul, performanța. De asemenea, vreau să anunț, apropo de intenția celor de aici de a moderniza acest obiectiv de infrastructură, Sala Nadia are semnătura noastră pentru introducerea în Planul Strategic de Dezvoltare, pe fonduri europene, viitorul Program Operațional Regional (POR), 2021-2027, cuprinzând și sala Nadia, deja există fișa de investiții. Astfel, începând de la anul, sala va intra într-un amplu proces de refacere și modernizare pe fonduri europene. Este un lucru la care m-am angajat încă din momentul investirii pentru că, din păcate, sportul românesc a pierdut două cicluri de finanțare europeană, nu a fructificat această oportunitate. Cel mai important e să creștem tinerele generații. Pentru copii, pentru tineri se fac aceste investiții, reașez sportul în viața oneștenilor, a băcăuanilor și a românilor. Tot ce investim în raport cu aceste obiective din sport trebuie să aibă impact pe termen mediu și lung în viața românilor. Dorim să le oferim copiilor un loc unde în egală măsură să se pregătească pentru performanță, apropo de baza de selecție pe care sportul românesc și România trebuie să o aibă, și un loc unde copiii să poată fi educați în spiritul valorilor sportive, fair- play, disciplină, respect, spirit de echipă și, nu în ultimul rând, al beneficiilor sociale, al sănătății, pentru că un copil care face sport este un copil sănătos.”, a declarat Ionuț Stroe. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin