Evenimentul va începe în ziua de 25 august 2017 cu Marșul Voluntarilor Băcăuani, activitate prin care ne propunem să aducem împreună voluntarii și organizațiile din Bacău și să promovăm
voluntariatul în comunitatea locală. În total, în cadrul Marșului Voluntarilor Băcăuani – primul eveniment de acest gen din Bacău, se estimează că vor participa un număr de cel puțin 500 de voluntari. Prin acest marș se dorește promovarea activitatilor gen: voluntariatul, tineretul, educația nonformală și un stil de viață sănătos. Odată ajunși în parc, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului, urmând ca pe scena din parcul Gheăriești să aibă loc activități culturale.
În zilele de 26 și 27 august 2017, în intervalul orar 13:00 - 22:00, vor avea loc în parcul Gherăiești 4 tipuri de activități:
- Activități educaționale:workshopuri de dezvoltare personală, creativitate, atelier handmade, facilitate de organizații nonguvernamentale din Bacău.
- Activități culturale: concerte, dansuri, piese de teatru, susținute de tineri băcăuani sau trupe locale.
- Activități sportive:crossuri de alergat și pe bicicletă, workshopuri pentru un stil de viață sănătos.
Ajuns la a patra ediție, Festivalul educațional Zilele Parcului Gherăiești, primul festival de tip open park din Bacău, își demonstrează sustenabilitatea și importanța strategică pentru dezvoltarea voluntariatului, mediului ONG și tinerilor din municipiul și județul Bacău.
Proiectul își are originea în proiectul Împreună pentru Parcul Gherăiești, implementat de ADA în perioada 17.02-02.11.2014 ce a avut misiunea de a promova potenţialul biologic şi de agrement al Parcului Gherăieşti în comunitatea locală, alături de un stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor. În IPPG au avut loc o serie de activități menite să promoveze parcul, printre care o cafenea publică cu autoritățile (în cadrul căreia s-a identificat nevoia acestui seminar), dar și un festival educațional (de tip open park – primul de acest gen din Bacău), Zilele Parcului Gherăiești, în cadrul căruia, pe parcursul a două zile au avut loc activități educaționale (20 de workshopuri organizate de diverse ONGuri, grupuri informale sau firme din BC), activități sportive (cross de alergat, cross pe bicicletă, orientare în natură, workshopuri stil de viață sănătos) și activități culturale (concerte, piese de teatru, dansuri) și la care au participat peste 1200 de băcăuani.
Rezultatele pozitive ale proiectului IPPG ne-au determinat să pregătim cea de-a doua ediție a festivalului, pentru a continua promovarea parcului în comunitatate, dar mai ales pentru ca împreună cu comunitatea și factorii de decizie să dezvoltăm un plan de management al parcului. Astfel, în perioada 09-13 septembrie 2015, a avut loc Zilele Parcului Gherăiești 2, în cadrul căruia a avut loc un seminar național de tineret în aer liber în care s-au dezbătut problemele Parcului Gherăiești, cât și elaborarea unor soluții pertinente pentru rezolvarea acestora. De-asemenea, au avut loc activități educaționale, culturale și sportive.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu