27.08.2009

Idei pentru Primarie

In zona centrala a Bacaului exista un spatiu lasat in voia sortii de foarte multi ani. Lucrul grav il reprezinta ca se afla intr-o zona cu trafic pietonal mare si este inconjurat de obiective importante ale Bacaului: Biserica Catolica Sf. Petru si Paul, Sediul central al Bancii Comerciale Romane, Muzeul Judetean de Istorie, Liceul Sportiv, Banc Post, sedii de birouri dar si blocuri de locuinte.

Din cate cred spatiul s-ar putea sa nu fie proprietatea primariei, dar daca este, e grav. Pentru ca intr-o asemena zona se circula pe pietris si prin gropi, iar buruienile cresc in voia naturii. Si chiar daca nu este spatiul primariei  tot e grav pentru ca ar trebui cumparat de ei avand in vedere ca nu s-ar aproba vreodata acolo constructia de imobile fiind  prea aproape de celelalte.

Parere mea ca o pieteta pietonala, cum s-a amenajat la Casa De Cultura ar fi binevenita pe acel teren. Eu sincer mi-as fi dorit si un parc in genul celui de la Catedrala Ortodoxa, avand in vedere ca si acesta se afla in fata celei mai mari si frecventate biserici catolice din Bacau. E adevarat ca vorbesc despre un spatiu mult mai mic decat cele mentionate mai devreme.

Niste bancute, jardiniere, o mica fantana, un loc de joaca, ar ajuta mult aspectul acelei zone, si ar mai repara imaginea orasului.

Niste zvonuri mai vechi imi reamintesc si de construirea unei strazi cu sens unic in acea zona care sa faca legatura cu Str. 9 Mai si Sensul giratoriu din Piata Florescu. Probabil nici aceasta ideea nu e rea si poate ar mai decongestiona traficul. Eu cred ca toate proiectele ar fi valabile si oricum ar ajuta Bacaul, avand in vedere ca acea zona e moarta oricum si e pacat de ea, ca i s-ar putea da o folosinta.

Mai jos 2 poze facute de mine de pe scarile Bisericii Catolice si o poza de la Claudiu Francu, cu o panorama a spatiului pe timp de noapte, surprinsa din sens opus.


Panorame de pe scarile bisericii catolice cu spatiul neamenajat


Panorama pe timp de noapte (vedere dinspre locuinte )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin