12.09.2020

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oroș, în vizită la FERMIERII din județul Bacău. (Foto&Video)

Vineri, 11 septembrie 2020, la invitația deputatului Ionel Palăr, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, s-a deplasat în județul Bacău pentru a se întâlni cu fermierii și cu procesatorii din această zonă.


Ministrul Oros a intrat în dialog cu fermierii și cu sătenii din Sascut și din Glăvănești pentru a clarifica toate problemele cu care se confruntă în această perioadă:

- pagubele produse de seceta pedologică și impactul economic semnificativ resimțit de către mici dar și mari fermieri;
- pagubele produse de animalele salbatice, în mod special de mistreți;
- lipsa oportunitățiilor de dezvoltare în zonă și exodul tinerilor din aceste sate. Întâlnirea din comuna Sascut a avut loc pe baloți de paie la ferma lui Aurel Borțun, după care ministrul Adrian Oros s-a deplasat în comuna Glăvănești la întâlnirea organizată de Primarul Gheorghe TILIBAȘA.
Alături de ministrul agriculturii au fost senatorul Cătălin Daniel Fenechiu, deputatul Tudorița Lungu și secretarul de stat Claudiu Năstase.


Ministrul Adrian Oros s-a întâlnit și cu fermierii din comunele Oncești și Traian, județul Bacău. 

Dialogul stabilit cu fermierii băcăuani s-a axat pe modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru culturile de toamnă afectate de secetă, pe necesitatea de asociere a micilor fermieri și pe întărirea rolului producătorilor locali pe piețele locale.

La întâlnirile organizate de fermierul Dragoș Ivan în comuna Oncești și de primarul Sorin Gherghelucă în comuna Traian, ministrul Adrian Oros a răspuns tuturor întrebărilor celor prezenți.

Adrian Oros, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, a mai vizitat în județul Bacău doi fermieri care au reușit să facă performanță din pasiunea lor: agricultura.

Fermierul Nicolae Huiban, l-a primit pe ministrul Oros la plantația de viță de vie, înființată prin reconversie, pe dealurile din Vultureni. Fermierul lucrează aici o suprafață totală de peste 29 ha, din care: 20 ha de Cabernet Sauvignon, 7,8 ha Muscat și 1,6 ha Sauvignon blanc. Toată producția ajunge să se transforme în vinurile cu IG Dealurile Moldovei.


Adrian Oros a continuat vizita în județul Bacău la societatea Agricola Internațional SA, un exemplu de bună practică nu doar pentru județ. Societatea care valorifică la un nivel foarte înalt de calitate materia primă românească, are o cifră de afaceri de peste 160 de milioane de euro, 2.900 de angajați și o contribuție la bugetul consolidat de peste 16 milioane de euro.

Galerie foto:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin