03.04.2019

Ora de Net la Școala 10

Școala Gimnazială Nr.10 din Bacau, prin intermediul echipei clasei a VII-a A, se alătură demersului și vor organiza joi, 4 aprilie 2019, 17:00, la sediul şcolii, evenimentul L@birintul Internetului.

Mai mult de un sfert (27,3%) dintre copiii din România petrec peste șase ore online, dacă sunt într-o zi de școală, iar procentul acestora crește la 48,3%, dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanță, o arată datele Studiului privind utilizarea Internetului de către copii, realizat de Salvați Copiii, în cadrul proiectului @Ora de Net. Plecând de la aceste rezultate, Organizația Salvați Copiii România a lansat competiția de proiecte școlare „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”, adresată elevilor din învățământul preuniversitar, coordonați de un cadru didactic. Partenerii acestei inițiative educaționale sunt: Ministerul Educației Naționale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.



Scopul acestei acțiuni este acela de a crește nivelul de informare și conștientizare cu privire la riscul dependenței de Internet, semnalele care denotă o lipsă de control în folosirea dispozitivelor și să invite spre identificarea modalităților de integrare a tehnologiei în scopuri benefice și echilibrate în raport cu celelalte activități care aduc bucurie și împlinire.

Concursul “Aleg conştient. Stop dependenţei de Internet!” este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii în cadrul programului Ora de Net (www.oradenet.ro).
Partenerii acestei iniţiative educaţionale sunt: Ministerul Educației Naţionale, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Demersul beneficiază de susținerea Orange.

#SID2019, #OraDeNet, #StopDependentaDeNet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin