28.03.2018

„Salonul de Primăvară al Artei Naive” 2018

Vineri, 30 martie 2018, ora 13.00, se deschide „Salonul de Primăvară al Artei Naive”, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău și Centrul de Cultură „George Apostu”, în spaţiul Muzeului de Artă Contemporană „George Apostu”.

„Salonul de Primăvară al Artei Naive” continuă şi diversifică acţiunilede susţinere şi punere în valoare a artiştilor naivi din diferite zone ale ţării,aducând în atenția publicului peste 120 de lucrări plastice (pictură și sculptură) aparţinând a 49 de creatori de artă naivă din București, Reșița, Galaţi, Ploiești, Constanța, Buzău, Iaşi, Prahova și Bacău.

În deschiderea salonului vor susține alocuțțiuni Florin Zăncescu, director al Centrului Județean pentru
Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău și Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, inițiatorii salonului ajuns la cea de a XXVII-a ediție.

Juriul, alcătuit din personalități artistice din domeniu și prezidat de artistul plastic Ion Văsâi, va decide asupra celor mai valoroase lucrări, autorii fiind răsplătiţi cu premiile acordate de cele două instituţii organizatoare. Prezentarea expoziţiei va fi realizată de criticul de artă Iulian Bucur.

 Programul manifestării va avea și o componentă dedicată Centenarului Marii Uniri, prin participarea colonelului (r) Paul-Valerian Timofte, președinte al Filialei Bacău a Asociației Naționale „Cultul Eroilor”. Cu acest prilej va fi lansată cartea „Rețete de bucate adunate de la sate”, de Feodosia Rotaru, în prezentarea conf.univ.dr. Ioan Dănilă.

Momentul muzical va fi asigurat de „Taraful Hora”, în componența: Mihai Bălan (acordeon), Marco Bălău (contrabas), Cristian Piron (chitară) și Robert Romanescu (saxofon). Programul cultural pentru anul 2018 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Un an cât un veac”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin