18.12.2017

Scoala Gimnaziala Dr. Al. Safran se pregateste sa devina o scoala a viitorului

Proiectul Erasmus Plus KA1 "Profesioniști în educație pentru o școală a viitorului" este implementat în acest an scolar de Scoala Gimnaziala ,,Dr. Al. Safran” Bacau, cu scopul de a crește calitatea educației prin noi competențe dobândite de către cadrele didactice formate în context european. Cel de al doilea stagiu de formare Erasmus Plus KA1, " ,,Digital and social media competencies @ school" ", s-a desfășurat la Asociatia Euphoria din Roma.


Cursul a oferit participantilor oportunitati de dezvoltare de abilitati si competente noi, pentru a le aplica la clasa de elevi: e-Twinning, Edmodo, Google for didactic, Mind mapping, Classroom blogs, Edpuzzle, Educreator; programe si instrumente specifice pentru storytelling: Storybird, Storybook; resurse media pentru scoala si parintii elevilor: Infrographichs si Canva, Desene cu Imagechef , Wordclouds cu Taxgedo, Videos cu Powtoon si Goanimate; filmare, inregistare si interviu cu Asociatia Fujakká Roma.

Coordonatoarea proiectului, prof. Mihaela Cojocaru, impreuna cu prof. Florina Hodoroaba, prof.
Catalin Tunaru, prof. pentru învățământul primar, Ana Dragomirescu si Mihaela Gartu au participat la acest stagiu de formare.

Scopul cursului a fost dobandirea de noi abilitati si competente privind utilizarea tehnologiilor moderne la clasa, intr-un mediu bazat pe lucrul in echipa, specifice scolii inclusive.
Obiectivele cursului au acoperit nevoia de digitalizare a demersului didactic al cadrelor didactice participante la mobilitate si raspund nevoilor institutionale prevazute in PDE al scolii.

Structura cursului a cuprins prezentarea de metode, mijloace si instrumente pentru a include noile tehnologii in lectiile existente, pentru a face lectiile mai atractive si interactive, creind un mediu inclusiv potrivit pentru toti elevii, idei practice despre introducerea TIC in lectiile deja existente, metode de invatare prin cooperare.

Elementele de noutate aduse de aceasta mobilitate sunt: o nouă viziune asupra manierei de abordare a demersului didactic, utilizarea instrumentelor TIC în desfășurarea demersului didactic de predare si evaluare, cunoasterea altor sisteme educationale si impartasirea unor metode de succes in utilizarea calculatorului la clasa cu scoala gazda.

,,Consideram ca participarea la acest curs de formare structurat ne-a oferit reale oportunitati de dezvoltare profesionala si personala, dobandind abilitati noi pentru proiectarea demersului didactic într-un format nou de învățare, prin utilizarea eficienta a calculatorului si prin aplicarea metodelor de invatare prin cooperare.
La nivelul scolii, noul curriculum va genera o reala digitalizare a procesului educational, aplicarea principiilor șansei egale la educație de calitate, ținând cont de nevoile de învățare ale elevilor si motivarea lor pentru rezultate mai buna la invatatura si disciplina”.

Acest proiect este finanțat cu susținere din partea UE, prin Programul Erasmus+.
Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține. Prof. Dr. Mihaela Cojocaru- coordinator proiect

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin