02.09.2017

,,PROFESIONISTI IN EDUCATIE PENTRU O SCOALA A VIITORULUI''

SCOALA GIMNAZIALA ,,DR. ALEXANDRU SAFRAN” PREGATESTE O ECHIPA DE ,,PROFESIONISTI IN EDUCATIE PENTRU O SCOALA A VIITORULUI''

Zile incarcate de emotie si bucurie la Scoala Gimnaziala ,, Dr. Al. Safran" Bacau, care va derula in acest an scolar, un nou proiect european, ,,Profesionisti in educatie pentru o scoala a viitorului”, Nr. contract 2017-1-RO01-KA101-036734, proiect finanțat de Uniunea Europeana, prin programul Erasmus+, proiect de mobilitate profesori.


Scoala deruleaza in acest timp si a doilea an de proiect din cadrul parteneriatul strategic ERASMUS + KA2 ,,KNOWING ME, KNOWING YOU”, care urmeaza sa desfasoare in perioada urmatoare o
mobilitate transnationala in UK si o mobilitate cu elevii in Ungaria
Proiectul Erasmus Plus KA1 ,,PROFESIONISTI IN EDUCATIE PENTRU O SCOALA A VIITORULUI''  a luat  nastere ca raspuns la nevoile scolii privind formarea de noi competente a cadrelor didactice.

Scopul  proiectului este imbunatatirea calitatii educatiei in scolile  noastra prin participarea la mobilitate a 10 de cadre didactice, proces care să se regăsească apoi în reformarea conţinuturilor curriculare şi introducerea disciplinele opţionale noi.

     Obiectivele proiectului sunt corelate cu nevoile institutionale  ale scolilor si cu Planul de dezvoltare european al scolii si vizeaza: dezvoltarea competentelor de predare  ale cadrelor didactice in vederea cresterii eficientei actului educational; insusirea si implementarea noilor tehnologii TIC in demersul didactic al orelor de curs, in vederea cresterii motivatiei elevilor pentru invatare si finalizarii ciclului de invatamant, transformarea scolii din scoala traditionala in scoala incluziva.
Consideram ca implementarea acestui proiect va genera rezultate si schimbari pozitive in scoala noastra prin cresterea gradului de incluzivitate,  va creste imagine scolii in  comunitate, aprecierea elevilor si parintilor pentru un act educational de calitate, si va conduce la cresterea dimensiunii europene a scolii.

   Prin derularea acestui proiect,  beneficiarii directi vor fi cei peste 800 de elevii din scoala care  vor beneficia de un  design educational modermizat si reformat, de lectii interactive  bazate pe tehnici moderne de învățare,  de metode de predare activă și de invatare prin cooperare, se vor cosolida relatii de   colaborare, scoala- familie- comunitate si vor construi  un mediu incluziv, care promovează accesul universal la educație, bazat pe valori democratice, nediscriminatorii, un mediu de învățare deschis care să să faciliteze o carieră şcolară de succes.

Prima mobilitate va avea loc in perioada, 22-28 Septembrie 2017, unde sase cadre didactice vor participa la cursul SUCCESS METHODS FOR STUDENTS INCLUSION AND REDUCING EARLY SCHOOL LEAVING, in Konya- Turcia.

Vom prezenta rezultatele invatarii la intoarcere din mobilitate!
Prof. Dr. Mihaela Cojocaru- coordonator proiect

Acest proiect este finanțat cu susținere din partea UE, prin Programul Erasmus+.
Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin