30.05.2017

Simulare de dezastru la cel putin 3 scoli bacauane

Miercuri, 31.05.2017, în municipiul Bacău, va avea loc un exercițiu amplu privind intervenția în cazul producerii unui seism.Conform scenariului, în data de 31.05.2017, la ora 12.00, în judeţul Vrancea s-a produs un seism cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, cutremur care se resimte și în municipiul Bacău. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău este anunţat prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, despre faptul că, în urma producerii seismului, s-au prăbușit unele clădiri în zona fostei fabrici Robinete Industriale, mai multe persoane fiind grav rănite sau prinse sub dărâmături.
 
Totodată, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău este anunţat prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, despre faptul că, în urma
seismului produs, a fost afectată structura de rezistență a Școlii generale „Alecu Russo” situată pe strada Alecu Russo, nr. 5 din municipiul Bacău. Elevii și cadrele didactice s-au autoevacuat, dar în urma efectuării prezenţei se constată lipsa a doi elevi.

Pentru instruirea și pregătirea cadrelor și elevilor, personalul din cadru Inspecției de Prevenire va desfășura exerciții de evacuarea la:

- Școala gimnazială „Nicu Enea”, strada Calea Romanului, nr. 144, municipiul Bacău;
- Liceul tehnologic „Petru Rareș”, strada Tecuciului, nr. 17, municipiul Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin