10.05.2017

Proiect Erasmus Plus la Bacau

 În perioada, 7 –12 mai  2017, Școala Gimnaziala ,,Dr. Al. Șafran” Bacău, este gazda reuniunii de proiect Erasmus Plus ,,Knowing you, knowing me”!

La aceasta mobilitatea participa elevi si profesori din Franta, Turcia, UK,  Ungaria si Romania. Evenimentul international este de mare amploare, atat ca numar de participanti - 45 de elevi si profesori, dar si ca tipuri de activitate- LTT cu elevi, Training course cu profesori si Seminar
international ,,IMPACTUL PARTENERIATELOR EDUCATIONALE ÎN CONTEXTUL DIVERSITĂȚII CULTURALE EUROPENE, desfasurat in parteneriat cu Universitatea V. Alecsandri” Bacau, astazi, 9 Mai 2017, si care va marca Ziua Europei 2017, 30 de ani de proiecte Erasmus, precum si Bacau- Capitala Tineretului 2017.

In acelasi timp profesorii din cele cinci tari vor participa la cursul de formare ,,INTERCULTURAL EDUCATION FOR AN INCLUSIVE SCHOOL’’, organizat in colaborare cu Asociatia pentru Educatie si Formare Bacau. Profesorii is vor forma abilitati noi de comunicare interculturala, comportament prosocial, metode si tehnici de incluziune a elevilor prin desen, muzica si religie.


Aceasta saptamana de lucru din Bacau va fi o oportunitate pentru elevii si profesorii participanti de a cunoaste alte culturi si traditii, de a dobandi abilitati si competente noi privind educatia interculturala, arhitectura si pictura bisericeasca, de a socializa si dezvolta competentele de limba engleza, toleranta si respectul pentru alte culturi si traditii. Tema proiectului este focusata pe transferul de bune practici privind incluziunea elevilor in scoala si parasirea timpurii a scolii, calea minunata de motivare fiind religia. Romania reprezinta religia ortodoxa, de aceea un numar important de activitati vor urmari prezentarea bisericilor, manastirilor din Nordul Moldovei, traditii si obiceiuri specifice acestei religii.

„Multumim colaboratorilor din Bacau care ne vor insoti in aceasta saptamana in periplul educational si cultural bacauan: Universitatea V. Alecsandri Bacau, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Casa Corpului Didactic ,,Grigore Tabacaru” Bacau, Colegiul de Arta ,, George Apostu” Bacau, Colegiul Tehnic,, Anghel Saligny” Bacau, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret a judetului Bacau, Federatia Romana de Oina, precum si Primariei Municipiului Bacau si inimoasei echipe din Asociatia parintilor scolii noastre.„a declarat Coordonator de proiect Romania, Prof. Dr. Mihaela Cojocaru

Acest proiect este finanțat cu susținere din partea UE, prin Programul Erasmus+.
Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin