24.05.2017

Evenimente religiose in memoria sfinților, martirilor si artei in Bacau

Două conferințe religioase marchează weekendul acesta Bacăul. Conferință cu tema „De la reverendă la zeghe”, susținută de doamna Lucia Hossu Longin și Pr. Nicolae Bordașiu la Teatrul de Vară si Părintele Hrisostom Filipescu, egumenul Schitului Sfânta Maria MagdalenaȚibucani - va fi prezent la Biserica Sfintii Voievozi, cartierul CFR, BACAU

1. Parohia Ortodoxă Lazaret desfășoară în perioada 24-28 mai 2017, o serie de activități cu caracter duhovnicesc în cinstea Sfântului Mare Mucenic Ioan Rusul, ale cărui sfinte moaște se află în Biserica Parohială Lazaret, după cum urmează:

 Miercuri, 24 mai, ora 12.00 – marșul a peste 1000 de elevi și profesori, urmat de ceremonialul religios-militar de cinstire a eroilor din Cimitirul Lazaret, organizat în parteneriat cu insituții de învățământ din Bacău, pe traseul Colegiul Național „Ferdinand I” – Parohia Ortodoxă Lazaret

 Vineri, 26 mai, ora 17.00 – slujba privegherii în cinstea Sf. Ioan Rusul
- scoaterea spre închinare a Sfintelor Moaște

 Sâmbătă, 27 mai:

orele 7.00 – 12.00
- Taina Sf. Maslu (7.00 – 800)
- Acatistul Sf. Ioan Rusul (8.00 – 8.30)
- Primirea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop IOACHIM (8.30)
- Sfânta Liturghie Arhierească (9.00 – 11.00)
- Oferire de pachete pentru 900 persoane (în curtea bisericii)

 Duminică, 28 mai, ora 17.00 - la Teatrul de Vară Bacău – Conferință cu tema „De la reverendă la zeghe”, susținută de doamna Lucia Hossu Longin și Pr. Nicolae Bordașiu, eveniment realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Primăria Bacău, Protopopiatul Bacău și Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău.

(Intrarea liberă, pe bază de invitații care se pot procura de la parohiile ortodoxe din municipiul Bacău)

La parohia Sfintii Voievozi din cartierul CFR, in perioada 26-28 mai vor avea loc o serie de evenimente. Părintele Hrisostom Filipescu, egumenul Schitului Sfânta Maria MagdalenaȚibucani - va fi prezent samabata la ora 13 30. Anterior, de la ora 8 va avea loc Sfanta si si Dumnezeiasca Liturghie, la ora 11 un parastas in memoria pictorului Nicu Enea, un vernisaj si o auditie muzicala. Mai multe detalii in afis.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin