17.12.2016

Scrisori adresate mosului transformate in cadouri

Impresionant moment mi-a fost dat sa traiesc, sa vad cum 132 de copii defavorizati din judetele Bacau, Galati, Iasi si Suceava au primit cadourile de Craciun pe care le-au cerut, cu ajutorul programului „Scrisori pentru Mos Craciun” al Fundatiei Vodafone Romania.

Doua dube mari de marfa s-au descarcat in miez de noapte in Sala Ateneu. Benefeciarii sunt de la Fundatia Bethany Iasi, Inima de Copil Galati, Aşezământul de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie" din Radauti si FSC Bacau.


Sa-i scrii mosului si chiar sa primesti exact ce ii scrii, e ceva.  Scrisorile au fost colectate de Fundatia Vodafone Romania, scanate si incarcate intr-o aplicatie dedicata, astfel incat sa poata fi citite de voluntari.

Pentru fiecare dintre acesti copii, un voluntar s-a transformat in Mos Craciun, a cumparat si a pregatit cadourile ce vor fi oferite in cadrul unui spectacol special, in care cei mici se vor intalni cu spiridusi, magicieni si Mosul insusi. Pentru a acoperi intreg teritoriul tarii, Fundatia Vodafone Romania organizeaza patru astfel de spectacole regionale, in Bacau, Cluj-Napoca, Pitesti si Craiova.


 Darurile au fost oferite copiilor in cadrul unui spectacol special de sarbatori la Ateneul din Bacau. Evenimentul face parte din initiativa „Scrisori pentru Mos Craciun”, cel mai amplu program de voluntariat al Fundatiei Vodafone Romania, ajuns la cea de-a saptea editie.





„Eu vreau de la tine anul acesta multe dulciuri, atat pentru mine, cat si pentru surioara mea mai mica. In afara de asta, mi-ar placea sa primesc o gecuta, mov sau rosie, o pereche de ghetute si un pulover roz. Mama mea este plecata in Anglia si tata in Italia, iar noi stam cu bunicii”, scrie Stefania, o fetita de 7 ani din Brosteni, judetul Iasi, in scrisoarea sa catre Mos Craciun.

Anul acesta, 600 de copii din centre sociale si de plasament din toata tara i-au scris Mosului pentru a-i transmite ce cadouri isi doresc de Craciun. Copiii provin din 18 comunitati defavorizate din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Dolj, Galati, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Suceava si Timis.




Din 2010, anul in care a fost lansat programul, 2.000 de copii din medii defavorizate din toata tara au beneficiat de cadouri din partea voluntarilor Fundatiei Vodafone Romania.
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 18 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat aproape 1.000 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere.

 Toate fotografiile pe facebook << CLICK

Mai multe detalii despre programele fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.rowww.facebook.com/fundatiavodafonehttp://fundatiavodafone-blog.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin