06.12.2016

Lansare Scoala Familiei - Bacau - 10 decembrie

Asociația Părinților - A.P.O.R. Bacău și Asociația Un Zambet Bacău, cu sprijinul Protopopiatului Bacău, vă invită Sâmbătă, 10 decembrie, la lansarea de la Bacău a Proiectului «Şcoala Familiei», prin conferinţa cu tema «Alimentaţie pentru sănătate» susţinută de Doamna formator Ana–Corina Săcrieru.

Intâlnirea va avea loc în sala A1 a Universităţii "George Bacovia" (lângă SIF Moldova), începând cu orele 14:00.

Invitata  va aborda subiecte de o importanță crucială, adresate părinților și tinerilor care doresc să își întemeieze o familie sănătoasă.

Proiectul “Școala Familiei”, ce are o dimensiune socio-educativă se adresează părinților dornici de a aprofunda tehnici eficiente prin care pot ajuta la dezvoltarea armonioasă a copiilor, pe toate dimensiunile necesare.

Scopul programului este de a dezvolta competențele parentale necesare părinților în relația cu copiii, soțul/soția, dar și în relație cu familia extinsă, prin care cei dintâi pot să asigure în mod informat protecția, sănătatea și armonia propriei familii.


Familia românească are întrebări cheie despre educația copiilor și pentru care nu e ușor să găsești răspunsurile potrivite într-o formă accesibila și organizată. Mai mult, în contextul general al unei educații pentru abilități și competențe de tot felul, credem că prioritatea educației este să formeze oameni, prin cultivarea trăsăturilor de caracter. Rolul esențial revine părinților care au nevoie să fie informați despre cum pot educa oameni de caracter, dezvoltându-le demnitatea, hărnicia, onestitatea, curajul, cinstea, responsabilitatea etc.

Printre temele abordate în proiectul Școala Familiei:

- Influența ecranelor electronice asupra sănătății copilului;
- Dependențe (sex, pornografie, internet, mâncare);
- Educație pentru caracter;
- Autoritatea și stilurile parentale;
- Comunicarea în familie;
- Gestionarea conflictelor;
- Atașamentul;
- Caracteristici masculine și feminine;
- Alimentația pentru sănătate;
- Stimularea pozitivă a copilului prin limbaj, muzică și sport.

Mai multe detalii despre proiectul Școala Familiei puteți citi, în curând, pe site-ul :

- www.scoala-familiei.ro

- https://www.facebook.com/scoalafamilieieducatieptparinti/?fref=ts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin