06.12.2016

Filiala Bacău a Crucii Roșii Române si-a premiat voluntarii

Gala Crucii Roșii Române – Filiala Bacău s-a desfășurat luni, 5 decembrie 2016, în prezența reprezentanților autorităților locale și instituțiilor publice, ai unor firme importante, angajaților și voluntarilor din Bacău și din subfilialele Comănești, Moinești și Onești.


În fiecare an, pe data de 5 decembrie, de Ziua Internațională a Voluntarilor, Crucea Roșie îi premiază pe cei mai dedicați voluntari. A fost un moment aniversar, dar și unul de bilanț, în care au fost aduse în atenție cele mai importante proiecte, programe și intervenții din anul în curs: Centrul de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, Serviciile de prim ajutor și de transport pacienți cu ambulanța, Caravanele pentru persoanele nevoiașe desfășurate de Paște și de Crăciun, Intervențiile în situații de post-dezastru, Banca de Alimente; Concursul „Sanitarii Priceputi”, sesiunile de Drept Internațional Umanitar, desfășurate în școli și licee, punctele de prim-ajutor și multe altele.

Unul dintre cele mai emoționanate momente a fost festivitatea de premiere a celor mai activi voluntari, care a început cu oferirea diplomelor de recunoștință pentru voluntarii din cadrul subfilialelor. Astfel, Emanuel Budacă din Comănești, Carmen Albu din Moinești și Cătălina Beldea din Onești sunt cei mai reprezentantivi volunari din subfiliale.

În cadrul Filialei Bacău au fost recompensați cu diplome de recunoștință, în funcție de domeniul în care au activat următorii: Anca Elena Chirteș la secțiunea Social, Tiberiu Țîmpu pentru categoria Igienă dentară, Ioana Mariș la secțiunea Tineret, Alexandru Ionuț Căsăneanu pentru domeniul Educație pentru sănătate și Damian Craciun la sectiunea Cel mai activ voluntar debutant. Premiul cel mare, voluntarul anului 2016, a fost adjudecat de Andreea Ioana Buculei, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Vasile Alecsandri. Un premiu special i-a fost oferit lui Liviu Leru, în semn de recunoștință pentru organizarea taberei de pregătire și intervenție în caz de dezastre – Comănești, Galion, ediția 2016.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin