16.12.2016

Familia Regală a ajuns in Bacau cu trenul regal

Comandat de Statul român în anul 1926, sub domnia Regelui Ferdinand I, Trenul Regal a fost fabricat la Milano și livrat României în anul 1928, după moartea regelui. În cei 87 de ani de viață, Trenul Regal al României a mers pe căile ferate naționale și internaționale, purtând pașii regilor și reginelor României, ale Familiei Regale, precum și ale liderilor politici din anii 1948-1989. Istoria României cunoaște o mulțime de momente importante care s-au petrecut sau sunt legate de Trenul Regal.
În zilele de joi, 15 decembrie, și vineri, 16 decembrie 2016, Trenul Regal a facut a șaptea călătorie regală din zilele noastre, pentru comemorarea celor 100 de ani de la refugiul Familiei Regale, al Guvernului și al Parlamentului României la Iași. Pentru doi ani, din 1916 până în 1918, capitala Regatului României a funcționat la Iași, devenit centrul vital al națiunii în momente de mare cumpănă pentru țară.



au parcurs întocmai traseul din zilele de 5-6 decembrie 1917, când în tren se aflau Regele Ferdinand I și Regina Maria.


Dupa sosirea in gară, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Președintele Crucii Roșii Române, a vizitat filiala de Cruce Roșie Bacău.  Cu aceasta ocazie, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu reprezentanti ai conducerii filialei judetene, cu angajații si cu voluntarii Crucii Rosii. Prezent la întâlnire a fost și directorul general al Crucii Roșii Române, dl. Ioan Silviu Lefter.
Dan-Marcel Babliuc, directorul Crucii Roșii Bacău, a prezentat principalele proiecte desfășurate de filiala județeană: Centrul de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, Serviciul de ambulanță, Caravana de Crăciun, Programul împotriva abandonului școlar și altele. Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a fost foarte interesată să afle detalii legate de funcționarea Serviciului de Ambulanță, având în vedere că la Bacău s-a înființat primul serviciu de ambulanță al Crucii Roșii după 1990, care în acest moment numără 16 ambulanțe dotate conform standardelor în domeniu. Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a apreciat eforturile depuse de întreaga echipă în sprijinul persoanelor vulnerabile din comunitate și a semnat în Cartea de onoare a Crucii Roșii Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin