09.02.2016

Locul I la Campionatul Naţional Universitar de Atletism pe Teren Acoperit

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, în parteneriat cu  Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii şi Federaţia Română de Atletism a organizat, în perioada 6-7 februarie 2016, la Bacău, Campionatul Naţional Universitar de Atletism pe Teren Acoperit. 


Colaboratori la acest campionat sunt Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău și Asociația Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. La această ediție au participat
20 de universități, din care 18 universități medaliate. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost reprezentată de 13 studenți anul acesta: Struținschi Elena-Otilia, Lupașcu Larisa, Popa George, Melnicescu Ioan-Andrei, Ursachi Sebastian, Perie Roxana, Botez Ana-Maria, Huzum-Vitan Andreea, Asmarandei Elena-Mihaela, Atănăsoaei  Cătălin-Constantin, Apachiţe Andrei-Alexandru, Trofin Andrei-Ciprian, Asmarandei Florin.

Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău s-a clasat pe locul I cu 4 medalii de aur, 3 medalii de argint și 3 medalii de bronz. Locul al II-lea a fost ocupat de Universitatea din Craiova cu 4 medalii de aur și  1 de bronz, iar locul al III-lea a fost acordat Universității „Ovidius” din Constanța pentru 3 medalii de aur,  4 medalii de argint și  2 de bronz.

Noul record național universitar a fost stabilit de către studentul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii,,programul de stusii Sport și performanță motrică, anul I, Sebastian-Mihai Ursachi, la 400m plat (timp. 49.07).
Studenții Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău care au urcat pe podiumul Naționalelor Universitare sunt:

Locul I: Ursachi Sebastian Mihai, 400m/Record național universitar;
Struținschi Elena Otilia, 800m; Atănăsoaei Cătălin-Constantin, 1500m;
Popa George Cosmin, Ursachi Sebastian Mihai, Atănăsoaei Cătălin Constantin, Trofin Andrei Ciprian,  Ștafeta 4x400m.

Locul II: Trofin Andrei Ciprian, 800m; Huzum-Vitan Andreea, greutate; Asmarandei Florin- Sebastian, greutate.

Locul III: Botez Anamaria Mădălina, 2.00 m, prăjină; Asmarandei Elena-Mihaela, 11.57m, greutate; Struținschi Elena Otilia, Lupașcu Larisa Ioana, Simiuc Lenuța Petronela, Chelaru Iuliana, Ștafeta 4x400m.

Federația Română de Atletism a acordat Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău  trofeul pentru cea mai valoroasă universitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin