04.02.2016

“Boogie Woogie”, premieră absolută la Teatrul Municipal “Bacovia”

Secţia de Animaţie a Teatrului Municipal „Bacovia” îşi invită publicul duminică, 7 februarie 2016, de la orele 11.00 şi 12.00, la premiera absolută a spectacolului „BoogieWoogie”, un proiect inedit, interactiv, recomandat copiilor cu vârste peste nouă ani.


 Mihaela Murafa, creatoarea spectacolului, ne invită la o călătorie fascinantă în lumea teatrului de animaţie. E o invitaţie la creativitate şi la a privi lumea din jurul nostru ca pe un mare teren de joacă, în care obiectele pot prinde uşor viaţă cu ajutorul imaginaţiei. “Boogie Woogie este o călătorie în timp, către originile teatrului de animație. Este un spectacol în forme neconvenționale, conceput pentru Sala Studio, din dorința de a avea
publicul cât mai aproape, de a-i oferi posibilitatea să descopere cât mai ușor tehnicile teatrului de animație. Personajele întruchipate de actori spun cu mult umor o poveste inspirată din societatea actuală. E un spectacol interactiv, cu metamorfozarea obiectelor. Învățăm copiii să-și petreacă timpul altcumva, să nu mai stea pe internet foarte mult, să-și poată crea jocuri cu obiectele din propria lor casă”, spune Mihaela Murafa, creatoarea spectacolului “Boogie Woogie”.

Duminică, 7 februarie 2016, orele 11.00, 12.00 Teatrul Municipal „Bacovia”, Sala Studio „Boogie Woogie” - Premieră absolută Un spectacol de Mihaela Murafa Distribuţia:Tiberiu Gabor Bitere – Boogie Adina Iftime - Lolita Geanina Alecsoaie - Boogie Struțul Mihaela Murafa - Menajera, Puiul de Struț, Jeff Scenariul, regia artistică şi scenografia: Mihaela Murafa Execuţie obiecte animate: Mihaela Murafa, Tiberiu Gabor Bitere, Adina Iftime, Geanina AlecsoaieFoto&Grafică: Ioan Viorel Cojan Directorul teatrului: Anca Sigartău

 Mihaela Murafa s-a născut la 15 ianuarie 1970, în Bacău. În anul 1995 a absolvit cursurile Institutului de Arte din Chişinău, Secţia Arta actorului, teatru cu păpuşi, la clasa profesorului Victor Ştefaniuc. În perioada 1990 – 2002 a activat ca actor păpuşar laTeatrul de Animaţie Bacău (1990 – 1991, 1996 – 1999), Teatrul “Neghiniţă” Bacău (1995– 1996), Teatrul Municipal “Guguţă” Chişinău (1992-1995) şi Teatrul Municipal “Bacovia”Bacău (2002-2010). În anul 1998, a oţinut Premiul pentru Debut, la Festivalul Recitalurilor Păpuşăreşti, de la Botoşani, cu recitalul "Ulciorul cu galbeni", după Plautus, în regia lui Laurenţiu Budău. În 26 de ani de activitate artistică, a realizat peste 60 decreaţii actoriceşti, în spectacole semnate de creatori de teatru precum Atilla Vizauer, Marius Rogojinski, Ovidiu Lazăr, Bogdan Ulmu, Stelian Preda, Doina Zotinca, LuminiţaTiţu, Nicolae Roşioru, Constantin Brehnescu, Victor Ştefaniuc, Gheorghe Balint şiLaurenţiu Budău. A participat la festivaluri de teatru din România, Republica Moldova, Austria, Turcia, Serbia şi Bosnia - Herţegovina.

Între anii 1992 – 2010, a făcut parte dindistribuţia unor spectacole premiate la festivaluri naţionale şi internaţionale, printre carecolajul “Evoluţie” – “Balerina” (1992, Constanţa), "Pinocchio" (Galaţi, 2003), "Dumbrava minunată" (Cluj - 2008), "Jack si vrejul de fasole" (Galaţi - 2007), "Stafia familiei Canterville” (Bucureşti, 2008), "Serenadă pentru Cervantes" (Bucureşti, 2009),"Cipollino" (Turcia, Serbia, 2010). Colaborează intens cu sectorul de teatru independent, luând parte la producţii cu actori profesionişi sau încurajând să se dezvolte artistic tineri amatori cu talent actoricesc. În anul 2015 a contribuit ca actriţă la realizarea spectacolului “Sunt băiat cuminte”, de Laurenţiu Budău, o producţie independentă a Teatrului din Clopotniţă Bacău, semnată de regizorul Ovidiu Lazăr, şi a semnat scenariul, regia şi scenografia spectacolului“Magazinul de jucării”, o producţie independentă, cu actori profesionişti, prezentată înpremieră în cadrul programului “Teatru de poveste” al Teatrului Municipal “Bacovia”.

 A semnat scenarii de teatru, film şi televiziune şi a realizat regia şi scenografia pentru spectacole de teatru independent. Este autoarea scenariului pentru filmul de televiziune“Colegi de şcoală”, difuzat în anul 2005. Susţine cursuri de actorie pentru copii şi adulţi şi realizează spectacole de teatru cu tineri actori amatori, colaborând cu Hobby ClubBacău, Clubul de actorie “Smart” s.a.m.d. În anul 2013, protagonista spectacolul său deteatru – balet “Carmen” a obţinut Premiul al II-lea şi Premiul de popularitate la Festivalul Naţional de Muzică, teatru şi dans pentru copii “Neghiniţă”, din Bacău. A făcut parte din juriile festivalurilor de teatru, muzică şi dans, pentru copii şi tineret “Hobby Fest Fest 2 (2015, 2014), “Step to the stage” (Timisoara, 2011), Festivalul Naţional de Teatru, Muzica şi Dans “Neghiniţă”, Bacău (2009,2010,2013). Este membră UNITER şi membră fondatoare a Teatrului Municipal "Guguţă", din Chişinău, şi a Teatrului "Neghiniţă", din Bacău. În perioada 2005 – 2006 a fost şefa Secţiei de Animaţie a Teatrului Municipal “Bacovia”. Este preşedinta Asociaţiei Culturale"ElimiART".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin