02.10.2014

Zilele Bacaului 2014 - program

Vineri, 3 octombrie, în Parcul Catedralei se deschide cea de-a șasea ediţie a Târgului de Procoavă. Timp de trei zile, vor expune obiecte lucrate manual circa 30 de expozanţi din toate colţurile ţării, care ilustrează următoarele domenii ale meşteşugurilor populare: împletituri din nuiele, răchită şi sfoară, icoane pe lemn şi pe sticlă, măşti, prelucrarea lemnului, olăritul, cojocăritul, podoabe, mobilier rustic etc. Pe lîngă expunerea obiectelor, meşterii populari prezenţi vor face şi demonstraţii de măiestrie şi vor împărtăşi celor prezenţi din secretele meşteşugului popular.

Un târg de produse agroalimentare se va desfășura pe strada Ioniță Sandu Sturdza, în fața hotelului Decebal. Circa 20 de expozanți vor expune, începând de vineri, 3 octombrie, legume și fructe, produse din carne, brânzeturi, miere de albine, dulciuri de casă etc.

Sâmbătă, 4 octombrie, se va deschide expoziția de artă a Colegiului Național de Artă ”George Apostu”. Aceasta va fi amplasată pe zona pietonală cuprinsă între hotelul Decebal și magazinul Luceafărul. Elevii și profesorii Colegiului vor expune, sâmbătă și duminică, lucrări de pictură și sculptură.

Pe același pietonal, în zona cuprinsă între magazinul Luceafărul și Parcul Trandafirilor vor expune cărți, lucrări de pictură și sculptură, anticari, edituri și artiști plastici.

Activitatea comercială se va desfășura exclusiv pe strada care face legătura dintre străzile Nicolae Bălcescu și Mihai Viteazul, în spatele hotelului Moldova.

O zonă acoperită pentru alimentație publică a fost creată în parcarea hotelului Moldova și în parcarea publică din imediata vecinătate.

Nici în acest an nu vor lipsi paradele, cea a motocicliștilor având loc sâmbătă, ora 12.00, iar cea a cailor de rasă, duminică, ora 13.00. Fanfara Garnizoanei Bacău va acompania parada cailor de rasă, după care, la ora 13.30, va susține un concert în Piața Tricolorului.

Crosul ”Zilele Bacăului”, o tradiție a acestui eveniment, se va desfășura duminică, ora 10.00.

Programul artistic, pe scena amplasată în Piața Tricolorului, este următorul:


Vineri, 3 octombrie

Ora 17.00 – Colaboratori locali
Ora 18.00 - Ansamblul ”Plaiuri Românești”
Recitaluri: Lidia Buble, Maxim, Akcent

Sîmbătă, 4 octombrie

Ora 17.00 – colaboratori locali
Ora 18.00 - Ansamblul ”Busuiocul”
Spectacol multimedia
Recitaluri: Nico, Mircea Baniciu și Pasărea Colibri

Duminică, 5 octombrie

Ora 18.00 – Hollywood music - Filarmonica ”Mihail Jora”
Recital Pepe

La ediția din acest an, în premieră, orchestra simfonică ”Mihail Jora”, din Bacău, va susține un concert în Piața Tricolorului, duminică, 5 octombrie. Concertul se intitulează ”Hollywood music”, și prezintă cele mai bune melodii din filme celebre, însoțite de imagini proiectate pe cele două ecrane led screen. Spectatorii vor beneficia de circa 1.500 de scaune care vor fi amplasate de către organizatori în Piața Tricolorului.




Un comentariu:

  1. Va fi inaugurata si toaleta din Parcul Central? sau din Parcul Trandafirilor? daca tot e sarbatoare...ele sunt terminate de anul trecut.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin