21.10.2014

„Se întorc morții acasă” - lansare de carte

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bacău, Uniunea Armenilor din România - Filiala Bacău şi Editura Cartea Actuală 3C vă invită luni, 03 noiembrie 2014, la orele 17.00,
la o lansare de carte eveniment

SE ÎNTORC MORŢII ACASĂ
Unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ’90, întemeietor şi director al unor publicaţii şi al primelor posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi, Cornel Constantin Ciomâzgă se retrăgea prin anii 2000 în chiliile unor mănăstiri pentru a ieşi de acolo cu o carte care avea să spargă tiparele, devenind în foarte scurtă vreme best-seller. De atunci şi până acum cartea sa LUCRAREA a fost declarată de mai multe ori "cel mai căutat roman românesc postrevoluţionar", tirajele epuizându-se de fiecare dată cu rapiditate. Timp de zece ani scriitorul a stat din nou retras prin sihăstrii şi locuri tainice, numai de el ştiute, pentru ca acum să revină, iată, cu o nouă carte ce se anunţă a fi cu mult mai răvăşitoare decât cea dintâi.
Un subiect "împrumutat tot din realitate", cum spune autorul, având ca personaje principale un călău şi
victima sa. Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa terifiantă, spre a trăi împreună o experienţă “de legendă”. Incredibilul văzut de aproape, uneori chiar din interior, descris cadru cu cadru, într-o formulă literară neobişnuită, va face din cartea scriitorului Cornel Constantin Ciomâzgă nu doar un best-seller, ci istorie prin… istoria restituită astfel.
Aşadar, pe 3 noiembrie, la orele 17, la sediul Filialei Bacău a Uniunii Armenilor din România (Strada Oituz nr. 54 - pe lângă Spitalul TBC), sunteţi aşteptaţi la un eveniment editorialistic şi cultural de excepţie.
Prezintă scriitorii:

Pr. prof. dr. CONSTANTIN LEONTE
Prof. DANIEL NICOLESCU

Momentul va fi precedat de proiecţia unui film-eseu, semnat de regizoarea Cristina Chirvasie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin